Anahtar Kelimeler: öğretmen yargılanıyor

8 öğretmen yargılanıyor

8 öğretmen yargılanıyor

8 öğretmen yargılanıyor

Öğretmenlerin davası sürüyor

 

 

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 4´ü tutuklu 8 eski öğretmenin yargılanması sürüyor.

 

 

YARGILAMA YAPILIYOR

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 4´ü tutuklu 8 eski öğretmenin yargılanması sürüyor. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklardan H.G. ile F.B.  Kırşehir´den, M.A. ise  Ankara´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanıklar F.D, İ.S. ile tutuksuz sanıklar H.G, N.T, U.K. ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı. Tutuklu sanıklardan H.G, savunmasında, suçlamaları kabul etmeyerek 363 gündür tutuklu olduğunu söyledi. Vatanına ve milletine bağlı bir insan olduğunu iddia eden H.G, "Böyle bir suç işlemedim.

 

DAVA ERTELENDİ

HTS analizindeki kişiler, veliler ve öğretmen arkadaşlarım. Bir kısmı da o dönemde üyesi olduğum  Kırıkkale Eğitimciler Derneğinden." diye konuştu. Tutuklu sanık F.D. ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullanmadığını iddia ederek, IP çakışması ya da internet paylaştığı arkadaşlarının kullanmış olabileceğini öne sürdü. Sanık avukatlarının savunmalarını da alan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan H.G´de çift ByLock çıkması sebebiyle tutuklanmasına, tutuklu sanıkların da mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı  21 Aralık´a erteledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false