Anahtar Kelimeler: sanık yargılanıyor

8 sanık yargılanıyor

8 sanık yargılanıyor

8 sanık yargılanıyor

FETÖ davaları sürüyor

 

 

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 8 sanığın yargılandığı davaların duruşmaları görüldü.

 

MAHKEME GÖRÜLÜYOR

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 8 sanığın yargılandığı davaların duruşmaları görüldü. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuksuz sanıklar Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığında görevli binbaşı M.U. ile astsubay Ü.A. ile avukatları hazır bulundu. "FETÖ/PDY´ye üye olma ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlamasıyla yargılanan M.U. ve Ü.A, önceki savunmalarını tekrarladıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 7 Kasım´a erteledi.

 

DAVA ERTELENDİ

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya ise tutuksuz sanık Gülden S. ve avukat katıldı. "FETÖ/PDY´ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan Gülden S. savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u telefonuna yüklediğini ancak aktif kullanmadığını iddia etti. FETÖ´ye bilerek ve isteyerek dahil olmadığını, kullanıldığının geç farkına vardığını ileri süren Gülden S, mağdur edildiğini söyledi. Mahkeme heyeti, Gülden S´nin tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 14 Kasım´a erteledi. Aynı mahkemedeki başka duruşmada da tutuksuz sanıklar eski komiser yardımcısı Y.Ç, meslekten ihraç edilen polisler M.B. ve H.C. ile avukatları hazır bulundu.

 

İKİ KİŞİ BERAAT ETTİ

"FETÖ/PDY´ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan sanıklardan Y.Ç, savunmasında, ByLock´u kullandığını, yeni telefon alınca eskisini, programı ve içerisindekileri silerek eşine verdiğini öne sürdü. Yeni telefona da ByLock´u yüklettiğini anlatan Y.Ç, "Programı Numan isminde biri yükledi. Bu kişinin gerçek isminin Namık olduğunu öğrendim. Programdan sadece bu kişiyle görüştüm." dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Kasım´a erteledi. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki bir başka duruşmada ise mahkeme heyeti, "FETÖ/PDY´ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan sanıklar H.K. ve K.S´nin beraatine karar verdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false