Anahtar Kelimeler:

Kurtarma Ekibi Kuruluyor

Kurtarma Ekibi Kuruluyor

Kale Dağcılık Kırıkkale` de gönüllü arama kurtarma ekibinin çekirdeğini oluşturacak olan 4 kişilikten oluşan sporcu ekibini Türkiye Dağcılık federasyonun 1 hafta sürecek olan eğitimlerine katılmak üzere Eskişehir-Sivrihisar İlçesindeki kamp bölgesine gitt

Eğitim Çalışması

Kırıkkale`de her zaman dinamik ve her an hazır gönüllü ekibinin eksikliğini gidermek için daha önce 2 şerli gruplar halinde 2 defa dağcıları eğitime gönderdiklerini belirtilen Kulüp Başkanı Metin Atun, 2011 yılında bu defa tek seferde 4 sporcuyu göndererek toplam eğitimli sporcu sayısını 8` e çıkaracaklarını belirtti. İkisi bayan ikisi erkek olmak üzere 4 kişiden oluşan ekibin eğitimi 07-13 Mayıs tarihlerinde Eskişehir-Sivrhisar İlçesinde yapılacak.

Kurtarma Ekibi Kurulacak

Eğitim için giden Gülsün Eroğlu, Mehmet Tanrıverdi, Fatih Öztürk, Aslı Eriş, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de arama kurtarmacı yetiştirmenin çok zor olduğunu belirterek, eğitimi başarıyla tamamlamak istediklerini söylediler. Eğitimlerini tamamlayan dağcılar, Kırıkkale’de veya Türkiye’nin herhangi bir yerinde olası afetlerde gönüllü olarak görev alacaklar. Böylece Kırıkkale’nin de profesyonel arama kurtarma ekibi ve ekip personeli olacak.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli