Anahtar Kelimeler:

Hızlı Trene Son Açıklama

Hızlı Trene Son Açıklama

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, hızlı tren projesi ve Kırıkkale üzerine yeni açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgi Verdi

Bakan Soluk, hızlı tren çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Hızlı trenin Ankara-Sivas olarak bir bütün halde ele alındığını, ancak Elmadağ`daki sıkıntı nedeniyle projenin daha fazla gecikmemesi için Ankara-Yerköy, Yerköy-Sivas olarak iki etaba ayrıldığını ifade eden Soluk, Ankara-Yerköy arasını da ikiye bölme durumunda olabileceklerini söyledi.

Nasıl Olacak?

Buna göre Kırıkkale-Yerköy arasını ayrı, Ankara-Kırıkkale arasını da ayrı ihale etmek gibi bir düşüncelerinin olduğunu kaydeden Soluk, Elmadağ`da yaklaşık 20 kilometrelik güzergahı çok sağlıklı olarak geçmeyi ve Ankara`dan kalkan bir trenin Sivas`a kadar 250 kilometre yüksek hızla gelmesini ve her noktada gidebilecek şekilde dizayn etmek istediklerini belirtti.

Hızlı Geçiş

Daha önce ilan edilen 2 saat 50 dakikalık sürenin şu anda 1 saat 50 dakikaya, 466 kilometre olan uzunluğun da 406 kilometreye düştüğünü söyleyen Bakan Soluk, "2015 yılı içerisinde Ankara-Sivas`ı, dolayısıyla Sivas-İstanbul`u birbirine bağlamış olmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Aksayan herhangi bir şey yok" dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli