Anahtar Kelimeler:

Bayrak Töreni Yapıldı

Bayrak Töreni Yapıldı

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e sunulmak üzere Samsun`dan yola çıkarılan `Sevgi Bayrağı` Kırşehir`li atletler tarafından Kırıkkale`li atletlere, ardından Ankara`lı atletlere teslim edildi. Bala sın

İl Sınırında Tören

Kırşehir-Kırıkkale il sınırında atletlerin taşıdığı Sevgi Bayrağı, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden tarafından düzenlenen törenle Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`e teslim edildi. Vali Güner, `Sevgi Bayrağı`nı Kırıkkale`li atletlere teslim etti. Sevgi Bayrağı, aynı gün Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale-Ankara il sınırı üzerinde bulunan Bala`nın Boyalık mevkiinde Ankara Valisi Alaaddin Yüksel`e teslim edildi, Ankaralı atletler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı töreninde sevgi bayrağını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e sunacaklar.

Ankara’ya Teslim

Kırıkkale-Ankara il sınırında yapılan Sevgi Bayrağının teslim töreninde konuşan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, `Günümüz dünyasında bilgi ve teknolojinin kullanılmasıyla elde edebilecek sürdürülebilir bir başarının mutlak ve yegane yolunun Atatürk`ün aydınlattığı medeniyet yolu olduğuna gençlerimiz yürekten inanmaktadırlar. Bu inanç ve heyecan içersinde de gençlerimiz kalkınma çabalarını artırmada ve dünya ile her alanda yarışmada kararlıdırlar. Yeni yüzyıl şartları içersinde dünya gerçeklerini, medeni ihtiyaçları ve küresel rekabeti aklın icapları içersinde algılayan Ankara`lı gençler Atatürk`e minnettardır. Gençlerimiz Atatürk`ün aydınlattığı medeniyet yolunda yürümeye devam edecek ve yaktığı meşalesini hiç söndürmeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yılmaz bekçileri olan gençlerimizin aydınlık zihni, vefakar sinesi ve engin sevgileri ile sonsuza kadar var olacaktır" dedi. `Sevgi Bayrağı` teslim törenlerinde halk Oyunları gösterileri de yapıldı.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false