Anahtar Kelimeler:

Fabrika Alevlere Teslim Oldu

Fabrika Alevlere Teslim Oldu

Kırıkkale`de bir mobilya mağazasında çıkan yangında ilk belirlemelere göre 6 işçi dumandan zehirlendi. Yangın uzun süre kontrol altına alınamadı. Fabrikada büyük maddi hasar oluştu.

 

Sebebi Belirlenemedi

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi`nde bulunan Köksal Tonga`ya ait Moda Life Mobilya Fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına Kırıkkale Belediyesi`ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale ederken, yangının kısa sürede büyümesi üzerine Makina Kimya Endüstrisi ve TÜPRAŞ Kırıkkale Rafineresi`nin itfaiye ekiplerinden de yardım istenildi.

 

Ankara’dan İtfaiye Geldi

Bu arada yangını söndürmeye çalışan ve bu sırada dumandan etkilenen 6 işçi ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen fabrika çalışanlarının yakınları sinir krizleri geçirdi. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ve İl Emniyet Müdürü Kadir Kartal da olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı ve söndürme çalışmalarını izledi. Yangın uzun süre devam ederken,  yangına ekiplerin müdahale etmekte yetersiz kaldıkları, bu nedenle Ankara`dan takviye ekipler istenildiği öğrenildi.

 

Uzun Süre Devam Etti

Söndürme çalışmaları sırasında görüntü almak isteyen basın mensupları ile bazı fabrika çalışanları arasında gerginlik yaşanırken, çıkan arbede sırasında bir basın mensubunun kamerası kırıldı. Olay nedeniyle bölgeye çok sayıda itfaiye ve ilk yardım ekininin sevk edildi. Geç saatlere kadar yangın söndürme çalışması devam etti. Fabrikada yangınla mücadele uzun süre devam etti. Hasarın çok büyük olduğu öğrenildi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false