Anahtar Kelimeler:

Bakanlıktan Önemli Uyarı

Bakanlıktan Önemli Uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Boğulma Riskine Karşı Alınacak Önlemler" konulu genelge yayınladı.Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzası ile yayınlanan genelge, Kırıkkale`de de Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile tüm okullara gönderildi.

Önemli Bir Konu

Genelgede kapsamında havaların ısınmasıyla deniz, göl, gölet, akarsu, ve su birikintilerinde her yıl boğulma soncu yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği, bu nedenle gerekli tedbirlerin alınması ve uyarıların yapılması gerektiğine dikkat çekildi. İlgili genelge kapsamında; "Vatandaşların, özellikle çocukların ve gençlerin hayatlarını korumak insani bir ödev olduğu kadar yasal bir zorunluluktur. Bilindiği gibi ülkemizde her yıl yüzlerce kişi serinlemek üzere girdikleri deniz, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerinde boğulma sonucu hayatını kaybetmektedir. Özellikle su kaynaklarının yoğun olduğu illerimizde yaz aylarında sıklıkla boğulma vakaları yaşanmaktadır.

Sorumluluk Düşüyor

Bu sayı doğal afetlerde kaybettiğimiz insanların yıllık ortalamasına yakın rakamlara ulaşmaktadır. Boğulma vakalarının bir kısmı cankurtaranların da hizmet verdiği havuz, plaj gibi kontrollü alanlarda gerçekleşirken önemli bir kısmı da gölet, sulama kanalları, ırmak gibi kontrolsüz alanlarda gerçekleşmektedir. Boğulma olaylarının daha çok genç nüfusu tehdit ettiği istatistiklere yansıyan bir gerçektir. Ülkemizin geleceğin teminatı olan çocuklar ve gençlerimizin bu şekilde kaybı hepimizi üzmektedir. Bu kayıpların yaşanmaması için bütün kurum ve kuruluşların üzerine çeşitli sorumluluklar düşmektedir.

Dikkat Edilmeli

Yaz sezonuna girdiğimiz bu günlerde boğulma olaylarının önlenmesi ve bazı önleyici tedbirlerin okul ve kurumlarımızda uygulanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu doğrultuda bakanlığımızca okullarda öğrenci ve velileri bilinçlendirmek üzere toplantılar yapılması, konunun uzmanlarınca konferanslar verilmesi, okul gazete ve duvarlarında konuyla ilgili haberlerin yer alması, gerektiğinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile de koordine sağlanarak okul içinde ve dışında olmak üzere öğrencilerimizin konuyla ilgili farkındalık ve duyarlılığını artırmaya yönelik etkinlikler düzenlenmelidir. Bu konuda özellikle kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen yaz spor okulları programı içinde gençlerin yüzme öğrenmelerine yönelik çalışmalar teşvik edilmelidir" konularına değinildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false