Anahtar Kelimeler:

Atalay Açıkladı

Atalay Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terör ve demokratik açılım konularında Kırıkkale'de açıklamalar yaptı.

Kırıkkale Ziyareti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörle mücadele güvenlik boyutuyla devam ederken, hukukun içinde kalınacağını, demokratikleşme çalışmalarının süreceğini belirterek, vatandaşların bundan endişelerinin olmamasını istedi. Sınır ötesi operasyonların akıllara 90`lı yılları getirdiğini ifade eden Atalay, hukuk dışı hiçbir adımın atılmayacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Atalay, yerel bir gazete tarafından organize edilen ``Ahmet Yesevi`de Buluşmak`` konulu konferansa katılmak üzere geldiği Kırıkkale`de Vali Hakan Yusuf Güner`i makamında ziyaret etti. Ziyarette bir gazetecinin, ``Demokratik Açılım sürecek mi?`` sorusunu yanıtlayan Atalay, bu konuyu değişik vesilelerle açıkladıklarını, geçen hafta yapılan Milli Güvenlik Kurulunun açıklamasında bunun hepsinin olduğunu bildirdi.

Terörle Mücadele

Demokratik Açılım ile ilgili entegre proje uyguladıklarını bildiren Atalay, ``Hükümet olarak, entegre proje uyguluyoruz, entegre bir strateji. Yani hiçbir boyutu ihmal etmeden. Tabii ciddi şekilde yürütülecek, ama daima hukuk içinde olacağız, demokratikleşme çalışmalarımız daima devam edecek`` dedi.

"Geri Dönüş Olmaz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, son zamanlarda güvenlikle ilgili tedbirlerin artırılması ve sınır ötesi operasyonların, akıllara 90`lı yılları getirdiğinin ifade edildiğini ifaderek, şunları söyledi: ``90`lı yıllar deyince akla şunlar geliyor: İnkar politikaları, şiddet, işkence, faili meçhuller, hukuk dışılıklar. Asla bu dönemde hukuk dışılığa meydan verilmeyecek. Milli Güvenlik Kurulu bildirisi mutadın da dışında uzun tutuldu iyi anlaşılsın diye. Terörle mücadele güvenlik boyutuyla sürerken, hukukun içinde kalınacak, demokratikleşme çalışmalarımız sürecek. Vatandaşlarımızın bundan endişeleri olmasın. Asla 90`lı yıllara dönüş gibi falan çağrışım söz konusu olmasın. AK Parti ile AK Parti hükümetleri ile 90`lı yılların bir arada anılması bile söz konusu olamaz.``



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli