Anahtar Kelimeler:

Yaşlılar Gününü Gençlerle Parkta Kutladı

Yaşlılar Gününü Gençlerle Parkta Kutladı

Kırıkkale'de yaşlılar gününde, gençler ile yaşlılar bir araya gelerek gönüllerince eğlendiler.

Kırıkkale’de yaşlıların zaman geçirmek için bir araya geldiği Hüseyin Kahya Parkı’nda Yaşlılar Günü eğlencesi düzenlendi. Düzenlenen eğlencede minikler, yaşlılara gül dağıttı.

Kırıkkale Gençlik Merkezi tarafından yapılan programda, ilk olarak yaşlı vatandaşlar için eski yıllara ait Türküler söylenerek başlandı. Daha sonra piste çağrılan yaşlılar için yarışma düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere madalya takdim edildi. Programın ilerleyen saatlerinde öğrenciler folklor gösterisi sundu. Programın sonunda ise, yaşlılar ile gençler birlikte eğlendiler.

Törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Defterdar Mehmet Erkınay ve vatandaşlar katıldı.

Yaşlılara olan sevgi ile saygının, onları hatırlamanın gün ve haftalarla sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev,

"Yaşlılar toplumumuzda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer alıyorlar. Yaşlılarımıza yönelik kutlanan her gün ve hafta bizlere de biraz daha yaşlandığımızı hatırlatıyor. Dolayısıyla bu geçen süreçte olgunlaştığımızı, durulduğumuzu, kaybettiklerimizi ve kazandıklarımızı fark ediyoruz.” dedi.

Geçmişi olmayanın bu günü ve yarını olmayacağı düşüncesinden hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Karacaev, “Yaşlıklarımızın geleceğini planlamak en önemli stratejik hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bizlerinden birgün yaşlanacağımızı unutmamalıyız.” diye konuştu.

Bir milletin, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere iki temel unsuru olduğuna vurgu yapan Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı,  "Birine geleceğimizi emanet ederken diğerinin tecrübelerinden yararlanmalıyız. Gönül ister ki milletimizin her bir ferdi aile ortamında anne babasının ya da çocuklarının yanında yaşamını sürdürsün. Fakat şartlar bazen buna izin vermiyor. Vatandaşlarımız şu veya bu sebeple kurum bakımına ihtiyaç duyuyor. İşte bizlerin görevi bu safhada en sağlıklı en huzurlu ortamı bu vatandaşlarımızı sağlamaktır.” şeklinde konuştu.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false