Anahtar Kelimeler:

40 Köye 40 Basketbol Okulu` Projesi

40 Köye 40 Basketbol Okulu` Projesi

Kırıkkalegücü Spor Kulübü basketbol takımı antrenörü Güven Gündüz, ilde `40 köye, 40 basketbol okulu` projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Gündüz, bu kapsamda tüm köylerde küçük yaştaki çocuklara Türkiye`de ilk kez yapılacak bir uygulama ile basketbol öğretmek için seferber olduklarını belirtti.

Köylerde başlatılan proje ile ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik basketbol malzemeleri dağıtılıp, ilk antrenmanları da başladı. Öğrenciler önce basketbol topunu potaya atmanın heyecanını yaşadı. Gençlere basketbol öğretip, geleceğe hazırlamak istediklerini belirten antrenör Güven Gündüz şunları söyledi:

"Kırıkkalegücü Spor Kulübü olarak taslak haline getirdiğimiz basketbol projesini hayata geçirmiş durumdayız. Bu projemize başta Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner olmak üzere belediye başkanımız, Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yanı sıra, kurum ve kuruluşlarımız da ellerinden gelen desteği veriyor. Amacımız, basketbol sporunu sadece kentler ve ilçelerde değil, kasaba ile köylere kadar taşıyıp, çocuklarımıza bu sevgiyi aşılamaktır. Bunda da başarılı olacağımıza inanarak yola çıktık."

Basketbol malzemelerine ihtiyaç duyduklarını belirten Güven Gündüz, "Özellikle iş ve spor adamlarımızın bizlere sahip çıkmasını bekliyoruz. `40 köye 40 basketbol okulu`nun çok önemli bir proje olacağına inanıyorum. Önümüzdeki Mayıs ayında oluşturacağımız 40 köy takımını festival sayesinde buluşturacağız" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false