Anahtar Kelimeler:

Okulu Milli Takıma Sporcu Yetiştiriyor

Okulu Milli Takıma Sporcu Yetiştiriyor

Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, sporcu yetiştirerek dereceleri kimseye kaptırmıyor.

Ülke genelinde milli takıma masa tenisi, futbol ve atletizm alanında sporcu kazandıran okul, son olarak badminton sporunda da ülkeyi temsil edecek. Bu ay sonunda Güney Kore`de yapılacak olan Badminton Dünya Şampiyonası`na katılacak olan Türkiye birincisi Yurdagül Yamanel, Milli Takım kampına dahil oldu.

Öte yandan Eskişehir`de yapılan Türkiye Badminton Şampiyonası`nda Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu 16 yaş üstü ve 16 yaş altı branşlarında iki kategoride yarışmalara katıldı. Beş farklı branşta yapılan yarışmalarda Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler Spor Kulübü 2 birincilik, 4 ikincilik, 4 üçüncülük ve 2 dördüncülük elde etti.

Okullarının yatılı olduğunu açıklayan Kırıkkale Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Ünal Dündar, okul saati dışında kalan vakitlerinde öğrencileri spora yönettiklerini söyledi. Dündar, "Yapılan çalışmalar sayesinde milli takıma sporcu yetiştiriyoruz." dedi.

Masa tenisi, badminton ve atletizm branşlarında Türkiye şampiyonlukları elde ettiklerini açıklayan Kırıkkale Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okul Müdürü Şakir Ergençoğlu ise "Öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen masa tenisi ve badminton antrenörleri olan Ünal Dündar, Taner Özkan ile Okul Müdür Baş Yardımcısı Mukaddes Kılıç`a teşekkür ederim." diye konuştu.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false