Anahtar Kelimeler:

Memurun 2012 Zammı Tehlikede

Memurun 2012 Zammı Tehlikede

Memurlarla hükümet toplu sözleşmede anlaşamazsa memurlar 2012 yılında eski maaşını almaya devam edecek.

2012 yılı bütçe tasarısının memurların zamlarını düzenleyen `katsayı` bölümüne 2011 Temmuz ayında Bakanlar Kurulu`nun belirlediği maaşlara ait katsayıların konulduğu öğrenildi.

Radikal`in haberine göre toplu sözleşmeler eğer bütçe TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşülürken biter ve sistemi değiştiren yasal değişiklik çıkarsa katsayıların artırılması sorun olmayacak. Verilen önergelerle maaşlara zam yapılabilecek.

Ancak bütçe tasarısı Genel Kurul`da görüşülürken biter ve maaşlarda artış olursa sorun olabilecek. Çünkü Genel Kurul`da harcama artırıcı değişiklik yapılamıyor.

Bürokratlar da memur maaşlarında yeni çıkacak yasa ile sistemin değişeceğini belirterek, belki de katsayıların toplu sözleşme sonucunda ilan edileceğini ve bütçeye konulmasına gerek olmayacağını da bir alternatif olarak düşünüyorlar.

Yedek Ödenek 4.8 Milyar TL

Toplu görüşmeler eğer bütçe Meclis`te görüşülürken biterse personel ödeneği ve yedek ödenek devreye girecek.

Bütçe tasarısında memur maaşının ortalama artışının en fazla yüzde 11-12`ye kadar artırılmasına yönelik senaryo hazırlandığını, `denge` artışının ne olacağının belirsiz olduğunu anlatan yetkililer, personel ödeneğinin yüzde 12 civarında artırıldığını ancak bu ödeneğin yüzde 80`inin memur maaşlarına yönelik olduğunu söyledi.

Bu durumda yedek ödeneğin devreye gireceğini anlatan yetkililer, bu nedenle yedek ödeneğin 4.8 milyar liraya çıkarıldığını anlattı.

Bütçede en yüksek payı 88.5 milyar lira ile Maliye Bakanlığı aldı. Milli Savunma Bakanlığı`na 18.1 milyar liralık ödenek verilirken bu sene ilk defa HSYK`ya da 35 milyon 512 bin TL`lik pay ayrıldı. 



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli