Anahtar Kelimeler:

Pazar Çok Durgun

Pazar Çok Durgun

Kırıkkale Belediye Başkanı dün kurbanlık pazarını gezerek kurban satıcıları ve alıcılarla görüştü.

Bir hayli durgun olan Pazar yerinde Başkan Korkmaz, birkaç vatandaş için kurban pazarlığı yaptı

Pazar Yeri Durgun

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Kurbanlık pazarı her yıl olduğu gibi bu yıl da aynı yerde kuruldu. Belediye Başkanı Veli Korkmaz, dün pazarı gezerek hem kurbanlık satıcıları ve hem de kurban almaya gelen vatandaşlar ile görüştü. Pazarın bu yıl bir hayli durgun olduğu gözlenirken, kurban satıcıları durgunluktan yakındılar. Başkan Veli Korkmaz, esnaflarla görüştü ve onların talepleriyle sorunlarını da dinledi. Kurban satıcıları hayvan pazarını sordular. Korkmaz, gelecek yıl hayvan pazarının yapılacağını açıkladı.

Teşekkür Ettiler

Kurban pazarından bu yıl memnun olduklarını söyleyen esnaflar ve vatandaşlar, tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyerek Korkmaz’a teşekkür ettiler. Kimi kurban satıcıları durgunluktan yakınırken, kimileri ise satışlarının iyi gittiğini söylediler. Pazar yerinde satışların az olduğu gözlendi. Herkes Cuma günü bir hareketlenme bekliyor. Başkan Korkmaz, durgunluktan yakınan esnaflar için pazarlık yaptı. Korkmaz, üç kişilik bir kurbanı 2 bin 850 TL’ye pazarlık etti.

Hayvan Pazarı Açıklaması

Pazarı baştan sona gezen Korkmaz, “Bu yıl daha düzenli bir ortam oluşturuldu. Kurban satıcı sayısı fazla olmasına rağmen sıkıntı yaşanmıyor. Tek sorun satışların şu anda düşük olması. Bu da Cuma günü zannediyorum ortadan kalkar. Besicilerimiz hayvan pazarını soruyorlar. Hayvan pazarımız gelecek yıl yapılacak ve bu Pazar da gelecek yıl orada kurulacak” dedi. Kurban pazarında fiyatların bir hayli düşük olduğu görülüyor. Geçen seneye göre fiyatlar makul.

Gebelik Testi Yapılıyor

Küçükbaş kurbanlıkların fiyatı 500 ila 700 lira arasında değişiyor. Büyükbaşlar ise 2 bin 800 lira ile 6 bin lira arasında değişiyor. Pazar yerinde kurbanlıkların gebelik testi de yapılıyor. Birkaç dakika süren işlem bedava yapılarak alıcılara da satıcılara da yardımcı olunuyor. Haber Merkezi



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli