Anahtar Kelimeler:

Alevi Erenler Meclisi İzmir`de Bir Araya Geldi

Alevi Erenler Meclisi İzmir`de Bir Araya Geldi

Ankara`da 2006 yılında kurulan Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, "Anadolu Erenler Meclisi" etkinliğinin ikincisini İzmir`de düzenledi.

Ankara`da 2006 yılında kurulan Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, "Anadolu Erenler Meclisi" etkinliğinin ikincisini İzmir`de düzenledi.

Ev sahipliğini dernek başkanı Özdemir Özdemir`in yaptığı etkinliğe Sıtkı Çınar, Gülsüm Kahraman, Aşık Haşimi Aslıhak, Güler Duman gibi sanatçıların yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün dayısı olan araştırmacı yazar Abdullah Satıoğlu, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Arslan, Irak Milli Türkmen Partisi Üyesi Atilla Bayraktar, Alevi dedesi Baki Gerçek, araştırmacı yazar Mehmet Yaman ve Doç. Dr. Ahmet Cebeci katıldı. Açılışı takiben söz alan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Arslan, dostluk ve kardeşlik mesajları verdi.

İnancı ne olursa olsun herkesin kardeş olduğunu ve bundan gurur duyması gerektiğini belirten Hüseyin Aslan, Hacı Bektaşi Veli`nin tarihteki yerine vurgu yaparak hoşgörü, doğruluk, dürüstlük, yardımseverlik gibi kavramları aşılayan en önemli isimlerden birisi olduğunu söyledi. Konuşmasının sonunda devlete de seslenmeyi ihmal etmeyen Arslan, "Alevi vatandaşlarımız da bizimle aynı topraklarda yaşıyor ve onlar da bu ilkenin birer vatandaşı. Tüm inançlara eşit uzaklıkta duran devletimiz, aynı şekilde Alevi kardeşlerimize de gereken hoşgörüyü sunmalıdır diye düşünüyorum. Bu noktada kendilerine büyük görev düşüyor." dedi.

Irak Milli Türkmen Partisi Üyesi Atilla Bayraktar ise "Alevi diyarı Necef`ten sizlere sevgi ve selamlar getirdim. Bu tarz organizasyonlar ile kaynaşma imkanı yakalıyoruz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim. Aynı organizasyonu kendi memleketimizde de görmek isteriz." şeklinde konuştu.

Düzenlenen plaket töreni ile gecenin sponsoru olan "Smart Kart" başta olmak üzere, derneğe desteğini sunan ve yardımlarını esirgemeyen isimlere plaketleri takdim edildi. Gecenin sonunda ise Güler Duman ve diğer sahne alan sanatçılar türküleri ile salonu dolduran yüzlerce davetliye müzik ziyafeti sundu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false