Anahtar Kelimeler: Adli artık Kırıkkale

Adli Tıp artık Kırıkkale´de

Adli Tıp artık Kırıkkale´de

Adli Tıp artık Kırıkkale´de

Vali incelemede bulundu

Kırıkkale Milletvekillerinin girişimleriyle, Adli soruşturma ve yargı sürecinde bir olayın aydınlatılması, mahkemelerin teknik konularda bilgi edinerek olayı çözebilmesi için bilirkişilik hizmeti sunan Adli Tıp Kurumunun Kırıkkale şubesi kuruldu. Kurum Arpalık çukurunda, Kırıkkale Üniversitesi Fizik Tedavi Hastanesi olarak yapılan binada hizmet verilecek.

BÖLGEYE DE HİZMET VERECEK

Özellikle adli vakalı ölümlerde eksikliği büyük oranda hissedilen, cenaze sahiplerinin günlerce beklemek zorunda kaldığı Adli Tıp Kurumunun Kırıkkale şubesinin kurulum çalışmaları tamamlandı. Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir´in girişimleriyle kurulum çalışmaları gerçekleşen Adli Tıp Kurumu Kırıkkale Şubesi, hem Kırıkkale´nin hem de bölgenin ihtiyacını karşılayacak. Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Adli Tıp Kurumu Kırıkkale Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Adli Tıp Şube Müdürü Dr.Emre Karacaoğlu çalışmalar hakkında Vali Haktankaçmaz´a bilgi sundu. Ziyarette, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ekrem Yıldız ve İl Sağlık Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş´de hazır bulundu.

KIRIKKALE´DE 2016´DA 130 ADLİ OLAY

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş´ten Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü´nün hem Kırıkkale´nin hem de bölgenin ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Kırıkkale´de yaşanan adli ölüm vakalarının değerlendirilerek, otopsi için Ankara´ya gönderildiğini belirten Güngüneş, ailelerin burada mağdur olduğunu ve cenaze işlerinin bile geciktiğini bildirdi. Bunun önüne geçmek için Kırıkkale´ye kurulacak olan Adli Tıp Biriminin, bu sorunları ortadan kaldıracağını belirten Güngüneş, bu konuda bölge illerden de gelecek olan otopsileri Kırıkkale´de yapılabileceğini kaydetti.  Güngüneş, 2016 yılı içerisinde ilimizde 130 adet adli olay olarak değerlendirilen ölüm vakası gerçekleştirdiğini belirtti. Güngüneş, ?130 adli olaydan 112 tanesi için adli otopsi uygun görülmüş bunlardan 92 tanesi Ankara´da otopsi işlemine tabi tutulmuştur. 2017 yılı ilk 3 ayı içerisinde 19 adet adli olay olarak değerlendirilen ölüm vakasından 18´i otopsiye gönderilmiş bu işlemlerin 15 tanesi yine Ankara ili adli tıp kurumunda işleme tabi tutulmuştur? ifadesini kullandı.

ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAĞIZ

İlimiz otopsi işlemlerinin büyük kısmı Ankara ?da yapılmakta olup yoğunluk nedeniyle defin işlemleri gecikmekte ve cenaze sahiplerinin mağduriyetine neden olmaktadır. Kurulan bu yeni merkezle hem ilimiz hem de bölgemizde otopsi işlemleri yoğunluğunu paylaşmak açısından kayda değer bir merkez olacağımız aşikârdır. Bu kapsamda yeni kurulan birimde; Her türlü yaralanma olayında gerekli muayene ve adli raporların düzenlenmesi. Tüm zorlamalı (kaza, intihar, cinayet) ve doğal ölümlerde gerekli ölü muayene ve otopsi işlemlerinin yapılması, gerekli örneklerin alınması. Erişkin ve suça sürüklenen çocukların adli psikiyatrik muayenesi ve raporlandırma? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false