Afganlı öğrenciler birinci oldu!

Afganlı öğrenciler birinci oldu!

Afganlı öğrenciler birinci oldu!

Yabancı öğrencilerden başarı

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde eğitim gören yabancı uyruklu (Afganlı) öğrenciler okul birinciliğini elde etti. Başarılı yabancı uyruklu öğrencileri tebrik eden Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz öğrencilere altın taktı hediyeler verdi. Vali Haktankaçmaz ?İtiraf etmek lazım, maddi anlamda çok zengin bir ülke değiliz, ama tarihin her döneminde bu millet varsa elinde olanı paylaşmasını, bir ekmeği varsa yarısını paylaşmasını bilmiş? diye konuştu.

ÖRNEK BİR BAŞARI

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Yurtseven ve Afganlı 2 öğrencinin hazır bulunduğu kabulde Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz öğrencilere altın taktı hediyeler verdi. Kabulde konuşan Vali Haktankaçmaz ?Elde ettikleri başarıyı ikiyle, üçle çarpmak lazım, bu başarı hem öğrencilerimizin, hemde milli eğitim, okul idareci ve öğretmenlerinin başarısı. Çünkü farklı bir coğrafyadan gelip, dil engelini de aşarak böyle bir başarı elde etmeleri çok güzel bir başarıdır. Bu başarının hem kendi çocuklarımıza, hem de ülkemizde ikamet eden diğer mülteci kardeşlerimize örnek olmasını diliyorum? ifadesini kullandı.

BAŞARI AÇIKLAMASI

İnsanlık tarihine bakınca, insanlar böyle hep hareket içerisinde olduğunu hatırlatan Vali Haktankaçmaz ?İşte bizler Orta Asya´dan çıkıp binlerce km yol kat edip buralara gelmişiz. Toplumlar hep birbirleriyle kaynaşmış, savaşlarda, doğal afetlerde toplumlar yardımlaşmış. Bu coğrafya biraz darda kalanlara elini uzatan bir coğrafya olmuş. İtiraf etmek lazım, maddi anlamda çok zengin bir ülke değiliz. Ama tarihin her döneminde bu millet varsa elinde olanı paylaşmasını, bir ekmeği varsa yarısını paylaşmasını bilmiş. Ben şuna inanıyorum, insanların iyiliği, kötülüğü, karakteri bir tarafa ama yapılan iyi unutmaz. Bunu millet olarak ta hatırlar, şahsen de hatırlarlar. Bugün ülkemizde 3 milyona yakın Suriyeli var, diğer ülkelerden var.

ÇOCUKLAR TEBRİK EDİLDİ

İlimizde de var, onlarla ilgilide hem milli eğitim, hem sosyal yardımlaşma bünyesinde, hemde Aile Sosyal Politikalar bünyesinde çalışmalar devam ediyor. Bunların yanı sıra deyim yerindeyse işini gücünü bırakıp bu işe kendisini adamış STK´lardan arkadaşlarımız var. Bu kardeşlerimiz bu kaynaşmanın en güzel örneği. Eğitimde başarı elde eden bu öğrencilerimiz belkide güzel bir buluşa imza atarak ülkemize katkı sağlayacaklar. Tarihe bakınca insan hareketlerinin olduğu ülkeler çok daha hızlı gelişiyorlar. Çocuklarımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum? dedi.   



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli