Anahtar Kelimeler: Ağca açıklama yaptı

Ağca açıklama yaptı

Ağca açıklama yaptı

Ağca açıklama yaptı

Çakıcı için geldi

MEHMET Ali Ağca, Keskin T Tipi Cezaevi´nde hükümlü bulunan, bir süredir Yüksek İhtisas Hastanesi´nde tedavi gören Alattin Çakıcı´yı ziyaret etmek için Kırıkkale´ye geldi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

MEHMET Ali Ağca, Keskin T Tipi Cezaevi´nde hükümlü bulunan, bir süredir Yüksek İhtisas Hastanesi´nde tedavi gören Alattin Çakıcı´yı ziyaret etmek için Kırıkkale´ye geldi. Ziyareti gerçekleştiremeyince basın mensuplarına konuşan Ağca, "İnşallah af çıkar. Beklentimiz bu yönde" dedi. Gazeteci- yazar Abdi İpekçi suikasti ve Papa 2´nci Jean Paul´e suikast girişimiyle tanınan Mehmet Ali Ağca, bugün öğlen saatlerinde Kırıkkale´ye geldi. Keskin T Tipi Cezaevi´nde hükümlü yatan ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi´nde tedavi gören Alattin Çakıcı ile görüşmek isteyen Ağca´ya Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan izin çıkmadı. Ağca, Çakıcı´nın ekibinden, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

AF MESELESİNİ KONUŞTU

Ağca, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Buraya gelişimizin sebebi kardeşim Çakıcı´yı ziyaret etmekti. İzin alamadık ve görüşme olmadı. Sağlık durumu belli, birkaç hastalığı var. Geçenlerde de Sayın Bahçeli ziyaret etmiş ve açıklamaları olmuştu. Yüz binler Çakıcı´nın serbest kalmasını istiyor. Bahçeli´ye ziyareti ve af konusundaki açıklamaları için teşekkür ediyorum. Af konusunda büyük haksızlıklar var. Kader mahkumları af bekliyor. Sayın Erdoğan´ın bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyorum. İnşallah af çıkar. Beklentimiz bu yönde" dedi. Ağca, "Bu sistemin ayaktaki tabanının en büyüğü ülkücü harekettir. Değerli lider Sayın Bahçeli´nin bu onurlu davranışı görmezden gelinemez. Türk Devletinin Çakıcı´ya borcu var. ASALA ile mücadele etmiştir" diye konuştu.

Ağca, açıklamalarının ardından Kırıkkale´den ayrıldı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false