Anahtar Kelimeler: AHİKA Kırşehir toplandı

AHİKA Kırşehir´de toplandı

AHİKA Kırşehir´de toplandı

AHİKA Kırşehir´de toplandı

Gündem çok yoğundu

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu´nda yapıldı.

KILIÇ BAŞKANLIK YAPTI

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız´ın katılımıyla gerçekleştirildi.

MALİ DESTEK PROGRAMI

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: Ahiler Kalkınma Ajansı, bir kalkınma modeli olarak bölgesindeki projeksiyonu yapabilmek ve ekonomik gelişmişliğe destek olabilmek amacıyla ciddi gayretler içerisindedir. Bu gayretler 2016 Yılı Mali Destek Programı ile de şekil alacaktır? dedi.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ

Kılıç , ?Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faaliyetlerin başında; 2016 yılı Mali Destek Programı başvuru süreci devam etmesi gelmektedir. Programla ilgili tanıtım toplantıları 5 ilde gerçekleştirilmiş ve Proje Planlama Eğitimleri ile Teknik Yardım Toplantıları 5 ilde tamamlanmıştır. Yine Mart ayı içerisinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri devam etmiştir. Aksaray TSO işbirliği ile Aksaray Merkez´de 4, Gülağaç ve Ağaçören de 1´er olmak üzere toplam 6 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir. Nevşehir´de ise Merkez ve Acıgöl´de İŞKUR işbirliği ile 2 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenmiştir? diye konuştu.

FESİH TALEPLERİ VAR

Kılıç yaptığı konuşmada, ?Geçtiğimiz ay öne çıkan çalışmalar arasında; Aksaray´da Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB fizibilitesinin tamamlanması; Niğde Üniversitesi KOP Genç Kulübü üyesi öğrencilerine Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi verilmesi olmuştur. Bugünkü toplantının gündemini ise; 2015 Yılı Enerji Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ve sözleşme imzalayan iki Belediyenin fesih talepleri ve diğer konuların görüşülmesi oluşturacaktır? şeklinde konuştu.

EĞİTİMLER SÜRECEK

Kılıç, ?Önümüzdeki bir aylık dönemde;  2016 yılı Mali Destek Programı kapsamında başvurusu yapılacak olan projelerin ön incelemesi tamamlanacaktır. Ayrıca, 04-14 Nisan 2016 tarihleri arasında Gülşehir ilçesinde, 16-27 Nisan 2016 tarihleri arasında ise Nevşehir Merkez ilçede ve Niğde´de, Çamardı İlçesi ile Edikli Beldesi´nde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenecektir. Yine önümüzdeki ay içerisinde; Niğde´de Madencilik ve Hayvancılık Fizibilite raporları hazırlanacak, AHİKA Devlet Destekleri rehberi hazırlanacaktır. Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli