Anahtar Kelimeler: AHİKA yönetimi toplandı

AHİKA yönetimi toplandı

AHİKA yönetimi toplandı

AHİKA yönetimi toplandı

Kırıkkale´de kararlar alındı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) eylül ayı olağan yönetim kurulu toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Aksaray Valisi Aykut Pekmez başkanlığında yapıldı.

KIRIKKALE´DE TOPLANDILAR

Vali Pekmez, Kırıkkale Valiliği Salonu´ndaki toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, bir önceki yönetim kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendireceklerini söyledi. Ajansın, teknik destek programları açısından geçen ay içinde önemli gelişmelere imkan sağladığını belirten Pekmez, şöyle konuştu:

TOPLANTI AÇIKLAMASI

"Geçtiğimiz ayın önemli gelişmelerinden biri de, 2016 yılı Teknik Destek Programı başvuru sürecinin tamamlanmış olmasıdır. Program kapsamında Aksaray´dan 2, Kırıkkale´den 20, Kırşehir´den 8, Nevşehir´den 11, Niğde´den 12 olmak üzere toplam 53 Teknik Destek Programı başvurusu kabul edilmiş ve projelerin değerlendirme süreci başlatılmıştır. Toplantımızda yine 2016 yılı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) Geliştirme ve Mali Destek Programı ve 2017 yılında İstanbul´da düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) katılım konusu da görüşülecek."

KİMLER KATILDI?

Bölge illerinde girişimcilik kültürünü daha da geliştirmek için uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyeceklerini de belirten Vali Pekmez, paydaşların kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik dış ticaret, finansal okur yazarlık ve medya okur yazarlığı eğitimlerinin organize edileceğini sözlerine ekledi. Toplantıya Pekmez´in yanı sıra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli