Anahtar Kelimeler: AHİKA milyonluk destek

AHİKA´dan 13 milyonluk destek

AHİKA´dan 13 milyonluk destek

AHİKA´dan 13 milyonluk destek

Vali başkanlık etti

Dönem başkanlığını Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın yaptığı, Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı AHİKA´nın Nevşehir´de bulunan hizmet binası toplantı salonunda yapıldı. Vali Haktankaçmaz, Küçük Ölçekli Mali Destek Programı ile Sosyal Kalkınma Mali Destek Programıdır kapsamında 13 milyon TL´lik desteğin kullandırılacağını söyledi.

MALİ DESTEK PROGRAMI İLAN EDİLDİ

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol´un katılımıyla gerçekleştirildi. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Dr.M. İlker Haktankaçmaz toplantının açılışında yaptığı konuşmada ?Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı´nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen önemli faaliyetlerin başında, 2017 Yılı Mali Destek Programları´nın 29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilmiş olması gelmektedir. Ayrıca, 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı bulunan projelerin uygulanmasına da başlanmıştır?.

HAFİF SİLAH VE MÜHİMMAT ÇALIŞTAYI

?Yine geçtiğimiz ay içerisinde Ajansımız, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Türk Hava Yolları (THY) İşbirliğiyle Suudi Arabistan Heyeti Bölgede ağırlanmıştır. Yine önemli bir gelişme de; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Ajansımız işbirliğinde ?Niğde Yenilenebilir Enerji Zirvesi?nin gerçekleştirilmesi olmuştur. Öte yandan, Nevşehir´in Partner İl olarak yer aldığı 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde İZFAŞ Fuar Merkezinde gerçekleştirilen 11. Travel Turkey İzmir Fuarı´na ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı´nca düzenlenen ?Hafif Silah ve Mühimmat Çalıştayı?na katılım sağlanmıştır. Bölge illerinde Proje Yazma Eğitimlerin (PCM) de verildiği geçtiğimiz bir aylık dönemde; Ajansımız ile Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu işbirliğinde ?Kırşehir Kariyer Günleri? etkinliği düzenlenmiştir? ifadesini kullandı.

MALİ DESTEK PROGRAMI

Haktankaçmaz ?Bugünkü toplantının en önemli gündem maddesi ise; 29 Aralık 2017 tarihinde ilan edilen 2017 Yılı Küçük Ölçekli Mali Destek Programı ile Sosyal Kalkınma Mali Destek Programıdır. Programlar kapsamında kullandırılacak destek miktarı toplam 13 milyon TL´dir. Küçük Ölçekli Mali Destek Programına ayrılan bütçe 10 milyon TL olup Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının bütçesi ise 3 milyon TL´dir. Mali Destek Programlarına son başvuru tarihi ise 16 Mart 2018 olarak belirlenmiştir? dedi. Toplantı Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz´ın konuşmasının ardından, gündemdeki diğer konuların görüşülmesiyle sona erdi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli