Ahilik Haftası kutlamaları başlıyor

Ahilik Haftası kutlamaları başlıyor

Ahilik Haftası kutlamaları başlıyor

Program belli oldu

 

Ahilik Haftası Kutlama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle her yıl mayıs ayında yapılan ahilik haftası kutlamaları bu yıl 18-24 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak. Ülkemizde 30. Ahilik haftası kutlamaları Kırşehir merkezli yapılmakla birlikte her ilde ayrı, ayrı kutlanıyor.

 

ORGANİZASYON YAPILIYOR

Kutlamalar etkinlikleri 13.08.2008 tarih ve 26966 sayılı Ahilik Haftası Kutlama Yönetmeliği gereği; Mülki İdare amirinin veya görevlendireceği yardımcısının başkanlığında;Ticaret İl Müdürlüğü,Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü oluşan bir komite tarafından organize ediliyor.İlimizde de 18-20 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilecek olan kutlamalar, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkâr Odalar Birliği, Oda Başkanlarının ve İl Kutlama Komitesinin 18 Eylül 2017 Pazartesi günü 13.30 da Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına KESOB Başkanı Süleyman KÖSTEKLİ´nin çelenk koymasıyla başlayacaktır.Heyet tarafından Kırıkkale Valisi ve Belediye Başkanı ziyaret edilecektir.

 

 

ESNAF ZİYARETLERİ YAPILACAK

Ahilik haftası etkinliklerin ikinci gününde,Vali, Belediye Başkanı katılımıyla Kırıkkale Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkanı ve Oda Başkanlarıyla birlikte 19 Eylül 2017 salı günü esnaf ziyaretleri yapılacak. Kutlamalar üçüncü günü 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 10.30 da Kırıkkale Belediyesi önünden Kültür merkezine Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımı ve Elmadağ Belediyesi Ankara Seymen Ekibi eşliğinde Ahilik Kortej yürüyüşüyle devam edecektir.Ahilik Yürüyüşüne esnaflarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız davetlidir. Kültür merkezinde program 10.45 de başlayacaktır. Protokol konuşmalarının ardından Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Gülten Bulduker tarafından ?ahilik konulu? konferans verilecektir. Ustalar Topluluğu Dinletisi sonrası MKE açık hava düğün salonuna geçilecektir.

 

SEYMEN EKİBİ GÖSTERİ YAPACAK

MKE Açık hava Düğün salonunda yılın ahisi seçilen Emir Ali Elitok´un el sanatları ürünleri sergilenecektir. Proğram Elmadağ Belediyesi Ankara Seymen ekibi gösteriyle devam edecektir.  Yılın ahisine, yılın çırağına, yılın kalfasına ödüllerinin verilmesine müteakiben Şed kuşatma töreni yapılacaktır. Kırıkkale´de Ahilik haftası kutlamalarında geleneksel hale gelen ahilik pilavı bu yılda Kırıkkale Belediyesi tarafından MKE açık hava düğün salonunda misafirlere ikram edilecektir.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli