Aile eğitici eğitimler başlıyor

Aile eğitici eğitimler başlıyor

Aile eğitici eğitimler başlıyor

Aileler eğitilecek

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Aile Eğitimi kapsamında Eğitici Eğitimi Programının açılışı yapıldı.

ORGANİZE EDİLİYOR

Program açılışına Aile ve Toplum Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Güngüneş, Milli Eğitim Müdür Yrd. Adnan Şener ve sertifika eğitimini alacak meslek elemanları katıldı. Aile Eğitici Eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Eğitim bilimleri Fakültesi, Psikolojik, Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlileri ve Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Formatörlerin gerçekleştireceği belirtildi.

30 SAATLİK EĞİTİM

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden toplam 23 meslek elemanın hafta boyunca sürecek 30 saatlik eğitim sonunda katılımcılara Eğitici Eğitimi Sertifikası verilecektir. Bir hafta sürecek bu eğitim sonucunda Aile Eğitimi alan meslek elemanlarının kendi kurumlarında ailelere bu eğitimi vermeleri planlanmaktadır. Aile Eğitimi gündelik hayatın bütününü kuşatan iletişim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarında konular içeriyor. Eğitimin amacı haklarını ve sorumluluklarını bilen; demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı; beden, zihin, ahlak, duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen; yaşadığı çevreye duyarlı; yapıcı, yaratıcı ve verimli bireylerin yetişmesi amaçlanmaktadır.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Eğitim Programının Açılış Konuşmasında Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Uğurlu ?Aile eğitim programının içeriğinden bahsederek, eğitici kadrosunun bu alanda faydalı olabilecek akademisyenlerden oluştuğunu, eğitim bitiminde eğiticilerin, alanda donanımlı bir şekilde hizmet vereceklerine inandığını ve eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayacaklarına güvendiğini söyledi. Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen yapmış olduğu konuşmasında; Aile Eğitim Programının yaygınlaşmasının ülkemizde koruyucu önleyici hizmet alanında önemli bir adım olduğunu, Koruyucu Önleyici Hizmet alanında eksiklikler olduğunu, Kırıkkale İli için bu alanda başlatılan eğitimin ailelere büyük katkı sağlayacağına inandığını, Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bu konuya gereken hassasiyetin gösterilmesinden ve açılan Eğitici Eğitimi Programından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false