Anahtar Kelimeler: Aile ortamına ihtiyaçları

?Aile ortamına ihtiyaçları var?

?Aile ortamına ihtiyaçları var?

?Aile ortamına ihtiyaçları var?

 

Önemli bir konu

 

Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürlüğü, koruyucu aile hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, ?Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır? denildi.

 

ÖNEMLİ BİR KONU

Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürlüğü Koruyucu Aile ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ?Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır. Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamlardan uzak tutulan her çocuk sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci, başarısı olacaktır? ifadelerine yer verildi.

 

NEDEN KORUYUCU AİLE OLMALIYIM

?Neden Koruyucu Aile Olmalıyım? sorusuna açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Kırıkkale İl Müdürlüğü, ?Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Koruyucu aile yanma yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamlardan uzak tutulan her çocuk sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci, başarısı olacaktır. Kimler Koruyucu Aile Olmak İçin Başvurabilir? Sabırlı, hoşgörülü, sevgi ve ilgi verebilecek. Evli veya bekar. En az ilkokul mezunu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, Türkiye´de ikamet eden. Çocuklu veya çocuksuz. Düzenli bir gelire sahip. 25-65 yaş aralığında herkes koruyucu aile olmak için başvuru yapabilir? denildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false