?AK Parti, şehrimizin sorunlarını görmüyor?

?AK Parti, şehrimizin sorunlarını görmüyor?

?AK Parti, şehrimizin sorunlarını görmüyor?

Önal tepki gösterdi!

 

CHP il başkanı Av. Ahmet Önal CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara´nın Kırıkkale´nin sorunlarının çözümü için TBMM ye önerge verdiğini söyledi Önal AK Parti Kırıkkale Milletvekillerinin önergeye destek verip vermeyecekleri merak ettiklerini belirterek, ?Yoksa taşeron işçilerin talebine sessiz kaldıkları gibi sorunları görmemeye devam mı edecekler bunu merak ediyoruz? dedi.

 

KIRIKKALE´NİN SORUNLARI ORTADA

CHP Kırıkkale İl Başkanı Av. Ahmet Önal AK Parti Milletvekillerinin bu zamana kadar Kırıkkale´nin sorunlarıyla ilgili TBMM düzeyinde ciddi bir girişimlerinin olmadığını ileri sürdü. Önal CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nafi Kara´nın Kırıkkale´nin sorunlarıyla ilgili TBMM´ye bir soru önergesi verdiğini belirterek,   ?17 Yıllık AK Parti Döneminde Makine Kimya Endüstrisi Kurumundan Üniversiteye kadar hiçbir sorun çözülmemişken, talebimiz üzerine Antalya Milletvekilimiz Niyazi Nefi Kara, şehrimizin sorunlarının çözümü için TBMM ye araştırma ve soru önergesi vermiştir. CHP Antalya Milletvekili Sayın Niyazi Nafi Kara´nın Kırıkkale´nin sorunlarının çözümü için verdiği soru önergesine AKP Kırıkkale Milletvekilleri destek olacaklar mı yoksa MKE´de çalışan ama kadro verilmeyen taşeron işçilerin kadro talebine sessiz kaldıkları gibi sorunları görmemeye devam mı edecekler, bunu merak ediyoruz,? dedi.

 

SORUNLAR İÇİN ARAŞTIRMA

CHP Kırıkkale ilinin ekonomik, sosyal, alt yapı, çevre, eğitim ve ulaşım sorunlarının araştırılması ve bu sorunların ortadan kalkması için izlenecek politikaların üretilmesi için Meclis araştırması istedi. CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde Kırıkkale´nin ulaşım açısından Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illeri karayolu güzergâhında yer aldığına ancak buna rağmen yeterince yatırım alamadığına dikkat çekildi.

 

ÖZELLEŞTİRME KONUSU

Ulusal güvenlik açısından çok önemli bir yere sahip olan Makine ve Kimya endüstrisi Kurumunun kendisine bağlı 10 fabrika ve 2 işletme müdürlüğünden birçoğunun Kırıkkale´de bulunduğunun belirtildiği önergede son dönemde savunmada artan yerlilik kriteri ve vurgusuna rağmen kurumun uzun yıllardır ihmal edilmesinden dolayı eski günlerine dönmesinin kentin aynı zamanda ekonomik, sosyal ve istihdam alanlarına katkısının artacağı ifade edildi.

 

TAŞERON DÜZENLEMESİ

Yapılan taşeron düzenlemesinde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu personellerinin kapsam dışında bırakıldığını hatırlatan CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, kurumun özelleştirileceğine dair iddiaların çalışan personeller açısından ciddi kaygılar yarattığını belirttiği önergesinde kentin yatırım ve istihdam sorunu nedeniyle sürekli göç verdiğini de söyledi.

 

ÜNİVERSİTEYE RAYLI SİSTEM

Geçmişte Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve Rafineri nedeniyle işçi kenti olan Kırıkkale´nin bugün özelleştirme politikaları ve yanlış ekonomik politikalar nedeniyle işçi şehri olma özelliğini yitirdiği ve emekli ve memur şehri hüviyetine dönüştüğünü ifade eden Kara, ildeki üniversiteye şehir merkezinden uzak olması nedeniyle ulaşımda yaşanan aksaklıkların giderilebilmesi için de raylı sistem yapılmasını önerdiğini söyledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false