Anahtar Kelimeler: Akdoğan aday adayı

Akdoğan´da aday adayı

Akdoğan´da aday adayı

Akdoğan´da aday adayı

İyi Parti´ye başvuru yaptı

Kırıkkale eski Belediye Başkanı Cemalettin Akdoğan, 24 Haziranda yapılacak seçimde İYİ Parti´den Kırıkkale Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Kızılkanat önünden İYİ Parti İl Başkanlığına kadar yürüyen İYİ Parti Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Akdoğan, ?Milletin ittifakı, Cumhurun ittifakı ile yarışacak? dedi.

ADAY ADAYI OLDU

Kalabalık bir grupla parti binasına gelen Akdoğan, ?Tek adamlığın sıkıntılarını gördük. Acele alınmış kararlarla, tek adamlık mantığıyla da ülkenin ciddi bir şekilde yönetilemediği ve yönetim boşluklarının olduğu aynı zamanda da halka yansıyan refah payından da halkın nasibini almadığını görüyoruz. Türk siyasetinin tıkanıklığı olan dönemde kilidi kim açacak. Elbette kilidi millet açacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 8 aylık bir siyasi örgütün liderliği bugün ülkenin her tarafına çığ gibi yaydı.?

GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ

?Demek ki vatandaşa ciddi alternatif sunarsanız, vatandaş önüne sunulan alternatifleri değerlendirebiliyor ya da onu gündemine alabiliyor. Bugün İYİ Parti´nin Türk siyasi hayatında gündeme gelmesinin, gündemde ciddi yer kaplamasının en önemli özelliği Türk siyasetinin iyi okunması, iyi okunan siyasetin millete uygun bir tarz ile ortaya çıkmasıdır. Bizde uzun yıllar Kırıkkale siyasetinde deneyimlerimiz oldu. Bugün de siyasi birikimimi, siyasi deneyimimi iyi partinin çatısı altında zaten var olan bir ivmeye biraz daha güç katmak, biraz daha güçle birlikte İYİ Parti´nin gücüne güç katmaya çalışacağız.?

ETEĞİNDEKİ TAŞI DÖKTÜLER

?İki parti yan yana geldi ve adına Cumhur İttifakı dediler. Sanki başkaları ittifak yapmayacakmış gibi, hiç seçim yapılmayacakmış gibi. Referandumda ne karar alındı? 2019 yılında seçim kararı alındı ama ülkemizde yine alışılmışın dışında bir şey oldu ve baskın seçim kararı alındı ve rakipleri saf dışı bırakalım denildi. Rakipsiz bir ortamda yine bir şeyler koparabilir miyiz denildi ancak bu sefer felek yar etmedi. Bu sefer Türkiye uyandı. Siyasi partilerde elinde ki eteğindeki taşı döktüler?

MİLLET İTTİFAKI DENİYOR

?Siyasi partiler bu oyunu bozdu ve yeni bir ittifak kuruldu. Adına da millet ittifakı deniyor. Milletin ittifakı, cumhurun ittifakı ile yarışacak. Onlar da biliyor milletin ittifakı cumhurun ittifakını yenecek. Biz millet olarak diyoruz ki, bu tek başına adamlık döneminin balans ayarı yok. Kuvvetler birliği var. Demokrasinin vazgeçilmez prensibi kuvvetler ayrılığı prensibidir. Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir yerde, kuvvetleri tek bir adama verilmesi sonucu ülke yönetilemez. Bu kadar güç insanı zehirler.  Biz yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemine geçmek istiyoruz? dedi.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli