AKP'nin defterini aç bırakılan vatandaş dürecek”

 AKP

AKP'nin defterini aç bırakılan vatandaş dürecek”

 

Öztürk'ten sert açıklamalar

MHP Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Adayı Av. Halil Öztürk, Güzel Kırıkkale'miz bu iktidar döneminde sürekli göç veren bir şehir haline geldi. Maalesef çok üzücü bir durum. Yeşil Vadi Projesi ne oldu? Güç birliği toplantıları yapılıyordu, ne çıktı oradan? Kırıkkale'de 10 binin üzerinde işsiz, 50 bin emekli var. Bunlar aç geziyorlar. Açlık sınırının altında yaşıyorlar” dedi.

Kırıkkale'yi tanımıyorlar

13 yıllık AKP iktidarı döneminde Kırıkkale'de bir taşın bile kıpırdamadığını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Adayı Av. Halil Öztürk, ülkede yaşanılan işsizlik, yoksulluk ve borçluluk konularına da değindi. AKP milletvekillerinin Kırıkkale'de işsizliği ve göçü engelleyemediğini ifade eden Öztürk, vekillerin Kırıkkale'yi iyi tanımadığını ifade etti.

Halk aç geziyor

Öztürk, AKP iktidarında Kırıkkale'de bir taş bile kıpırdamadı. Maalesef çok üzücü bir durum. Yeşil Vadi Projesi ne oldu? Güç birliği toplantıları yapılıyordu, ne çıktı oradan? Kırıkkale'de 10 binin üzerinde işsiz, 50 bin emekli var. Bunlar aç geziyorlar. Açlık sınırının altında yaşıyorlar.” Güzel Kırıkkale'miz bu iktidar döneminde sürekli göç veren bir şehir haline geldi. MKE'nin durumu ortada, çalışan bir avuç insan kaldı. Kırıkkale'mizde bir Tugay vardı nereye, niçin gitti. Bu iktidar döneminde Kırıkkale'miz hem genel yönetimlerle hem de yerel yönetimlerle yalnızlığa terk edilmiş sahipsiz bırakılmıştır.  İnşallah 7 Haziran'da MHP'nin iktidarında Kırıkkale'miz özlediği ve hak ettiği ilgiye ve değere kavuşacaktır” dedi.

Utanç duygusu olmalı

Vatandaşların en büyük sorununun geçim zorluğu olduğunu sözlerine ekleyen Öztürk, vatandaşların geçimlerini borçla sürdürdüğünü ifade etti. Öztürk şöyle devam etti: Milletimizin büyük çoğunluğu borçludur, meteliğe kurşun atmaktadır. Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları yıldan yıla katlanarak artmaktadır. Vatandaş borcunu kapatmak için tekrar kredi çekerek borçlanmaktadır.  Geliri yetmediğinden borçlanan, bankadan bankaya koşup kredi ve kredi kartı borcunu bir başka bankanın kartıyla, kredisiyle kapatmaya çalışan, hatta tefecilerin eline düşen vatandaşlarımızı bu duruma düşürenlerin kendilerine pay çıkaracak utanç duygusu olmalıdır. Tüketici kredisi ve bireysel kredi kartı borçlarını ödeyemeyenlerin sayısı 3 milyon kişinin üzerine çıkmıştır.”

Son demlerini yaşıyorlar

AKP iktidarının sonu gelmiştir ve son demlerini yaşamaktadır. Giderayak getirilen çeyiz yardımı, konut yardımı gibi göz boyamaya dönük seçim yatırımları da AKP`yi kurtarmaya yetmeyecektir. Dar ve sabit gelirli insanımızı pazar artıkları arasında sağlam sebze, meyve aramaya muhtaç eden AKP iktidarı miadını doldurmuştur. Kur yükselmesinden dolayı daha da artan borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen, adım adım iflasa sürüklenen sanayi ve ticaret erbabımız AKP iktidarına mutlaka ağır bir fatura çıkaracaktır.”

Fatura AKP'ye kesilecek

Dünyanın en pahalı mazot, yem ve gübresini alan ve tarlasını ekemez hâle düşen köylü ve çiftçimiz kendisini yok sayan AKP`ye bunu pahalıya ödetecektir. Merkezi sınava girip umutla memur olmayı bekleyen milyonlarca işsiz gencimiz kendi çocuklarını, yakınlarını memur kadrolarına sınavsız atayanlara tabii ki dersini verecektir. İşyeri kirasını dahi ödemekte zorluk çeken, sermaye lobilerine yem edilmek istenen esnaf ve sanatkârımız da AKP`nin helvasını seve seve dağıtacaktır.”

Sabırsızlıkla bekleniyor

"Maaş zammı" diye 15-20 lira reva görülen emekliler, sefalete mahkûm edilen asgari ücretliler elbette AKP iktidarının defterini dürecektir. Mahkeme kararlarına rağmen kadro alamayan, köle gibi çalıştırılan taşeron işçileri, AKP`ye sandığa gömmenin hazzını yaşayacaktır. Aynı işi yapmalarına rağmen düşük maaş verilen, haksızlığa uğrayan kamu çalışanları, 4/C mağdurları, vekil ebe, hemşireler, aile sağlığı çalışanları, iş ve meslek danışmanları, usta öğreticiler, üniversite mezunu işçiler, mevsimlik ve geçici işçiler AKP`ye hesap soracağı günü sabırsızlıkla beklemektedir.”

HDP'nin ortağı AKP'dir

Milletin bilmediği, milletten saklanan, açıklanmasına yasak getirilen görüşmeleri AKP ile sürdüren ve al gülüm ver gülüm ilişkileri içinde oldukları aşikardır. Odaklandıkları sorunu çözmek için, birbirlerine iktidar destekleri sunan partiler. Bebek katili zaten genel olarak başkanlık sistemi”nin savunucusudur. HDP'nin başkanlık sistemine karşı olduğuna ilişkin çıkışları bir plan ve külliyen yalandır. Üstelik HDP tek başına bir parti değil, Kandil- İmralı ile birlikte bir hareket ettiği tüm halkımız tarafından bilindiği gibi ortakları tarafından da bilinmektedir.

Bölünme ve parçalanma

AKP'nin  Yeni Türkiye diye adlandırdığı ve millete dayattığı tek argüman yeni anayasa ile birlikte başkanlık sistemin getirilerek  federal bir yapıyla ülkenin bölünmesi ve parçalanarak yok edilmesidir. Saygı değer ve aziz milletime ve özelinde hemşerilerime Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini bir kez daha dikkatlice okumalarını hassaten rica ediyorum. Büyük önderin yıllar önce söylediği ve bize vasiyet olarak bıraktığı hitabeden şu sözlere dikkat çekmek istiyorum. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.” Biz milletimize güveniyoruz ve bu oyunu 7 Haziran genel seçimlerinde bozacağına inanıyoruz.”

İktidara yürüyoruz

Seçim Beyannamesi ile partimizin politikalarını açıklayan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin de belirttiği gibi,  MHP iktidarı dönemi, onarım ve düzenin yeniden tahsis edileceği dönem olacaktır. AKP iktidarının anti demokratik, vesayetçi, hukuk tanımaz, özgürlükleri kısıtlayıcı her türlü iş, işlem ve kurumlarını ele alacağız ve bu çarpık düzene son vereceğiz. Yeni Anayasa yapmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Terör sorunun çözeceğiz. İşsizlik sorunun çözeceğiz. Devlet teşkilatını ve demokrasiyi yeniden işler hale getireceğiz. Çiftçimiz, işçimiz, esnafımız, memurumuz, askerimiz, polisimiz hülasa tüm milletimiz MHP'nin iktidarında huzura ve refaha kavuşacaktır.”



mahmut demirkolllllu
11.09.2017 10:47:08
bu yazı maksatlıdır.AKP nin oy kaybedeceği seçimde belli olur..önceden kafaları karıştırmak art niyettir. %36 bile olsa hükumet olur.Ortada güçlü parti yok.CHP pkk lılarla kanka oldu ve baraj sorunu yaşayabilir..en iyisi MHP yi desteklemek.Belki CHP de milliyetçi vekil varsa MHP ye geçer.CHP içine hdp liyi dolduruyor.En iyisi CHP gidip hdp ye katılmalı.

  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false