Anahtar Kelimeler: Alçı için duyurusu

Alçı için suç duyurusu!

Alçı için suç duyurusu!

Alçı için suç duyurusu!

Doğan Varol dava açtı!

Habertürk TV´deki Enine Boyuna isimli programda ?Katil Devlet? ifadesini kullandığı ileri sürülen Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı için suç duyurusunda bulunuldu ve dava açıldı.

DOĞAN VAROL DAVA AÇTI

Habertürk TV´deki Enine Boyuna isimli programda ?Katil Devlet? ifadesini kullandığı ileri sürülen Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı için suç duyurusunda bulunuldu ve dava açıldı. Alçı için suç duyurusunda bulunan ve dava açan kişi tanıdık bir isim. Kırıkkale´nin yakından tanıdığı Doğan Varol bu konuda girişimde bulundu. Avukatlığını ise oğlu Yavuzhan Varol üstlendi. Ankara Barosu Avukatlarından Yavuzhan Varol, suç duyurusu ve dava dilekçesini Adliye´ye verdi. Dilekçe İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na verildi.

İŞTE DAVA DİLEKÇESİ

Dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: ?Şüpheli Habertürk Gazetesi yazarı Nagihan Alçı 27 Eylül 2019 tarihinde Habertürk TV´de yayınlanan "Enine Boyuna" adlı programda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumlarının 1990 yıllarında terörle mücadele kapsamında gerçekleştirmiş olduğu yasal operasyonlar ve müdahaleleri; kanunsuz ve hukuka aykırı eylemler olarak nitelendirmiş olup, basın yolu ile kamuoyuna Türkiye Cumhuriyeti Devletini hadsizce, haksızca ve düşmanca "Devlet şayet katil devletse ona katil devlet denir. 1990´larda Türkiye katil bir devlete sahipti. 17 bin faili meçhul cinayet yaşandı. 17 bin faili meçhulun olduğu devlet bal gibi katil devlettir." İfadelerini kullanmıştır. Görüleceği üzere şüpheli tarafından kullanılan"Katil Devlet" ifadesi açıkça eleştiri sınırları ötesinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde olup, Terörle Mücadele anlamında yapılan eylemleri "cinayet" olarak öngörmektedir. Şüpheli söz konusu ifadeyi ilgili yayın içinde sık sık tekrarlamak suretiyle de Türk Milletini açıkça tahrik etmiştir. Bilindiği üzere Devlet; millet, toprak ve egemenlik olmak üç unsurdan meydana gelmektedir. Şüpheli şahıs tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti hedef alınmak suretiyle anılan bu üç unsura (Türk Milletine,Türk Vatanına ve Türkiye Cumhuriyeti İktidarına) da açıkça hakaret edilmektedir. Anayasamızın 5. Maddesinde Devletin temel amaç ve görevleri şu şekilde tanımlanmıştır; "Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır." Ne var ki şüpheli tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti "Katil" olarak tanımlanmak suretiyle temel amacının "cinayet" olduğunuifade etmiştir.  Öte yandan 17 bin faili meçhulifadesine yer verilerek söz konusu cinayetlerincinayetlerin failinin de devletin kurum ve kuruluşları olduğu ima edilmek suretiyle iftirada bulunulmaktadır.Söz konusu ifadelerin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesinin mümkün olmadığını ve şüpheli tarafından alenen aşağılama kastı ile hareketedildiği kanaatindeyiz. Şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak tespit edilecek suçlar açısından cezalandırılmasıamacıyla makamınıza başvuru yapmak zarureti hasıl olmuştur. Diğer yandan bilindiği üzere TCK´nın 301/4 maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Devletini Aşağılama suçundan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır. Bu nedenlerle şüpheli hakkında soruşturma yapılması amacıyla şüpheli hakkında fezleke düzenlenerek Adalet Bakanından izin alınmasını makamınızdan talep etme zarureti hasıl olmuştur.?

SONUÇ MERAK EDİLİYOR

Dava dilekçesinin istem bölümünde ise şu ifadeler yer aldı: ?Yukarıda açıklanan ve resen gözetilecek nedenlere binaen şüphelinin cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygıyla arz talep ederiz.? Böylece Nagehan Alçı için dava açılırken, sonucun ne olacağı merak konusu.

 

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false