Anahtar Kelimeler: Aldemir ekibine büyük ilgi

Aldemir ve ekibine büyük ilgi

Aldemir ve ekibine büyük ilgi

Aldemir ve ekibine büyük ilgi

Seminere katıldılar

 

Konya SMMMO tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Türkiye genelinden katılım sağlanan Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerinin 17´cisi 1-4 Ekim 2017 tarihleri arasında yapıldı. Programa Kırıkkale´den Kırıkkale SMMMO Başkanı Ferman Aldemir ve ekibi katıldı. Aldemir ve ekibi programda büyük ilgi gördü.

 

SEMİNER YAPILDI

Antalya Belek´teki bir otelde Türkiye´nin dört bir yanından ve Kırıkkale´den mali müşavirlerin iştirak ettiği toplantının açılış konuşmasını KSMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek yaptı. Gelirlerin vergilendirmelerinin anayasada belirtilen şekilde geliri oranında tahsil edilmesinin asolan olduğunu belirten Başkan Seyit Faruk Özselek, "Bu gelirlerin vergilendirilmelerinin vergi yasalarımıza göre, meslek mensuplarımızca hesaplanması hepimizin ortak görüşüdür. Ama ne yazık ki, ülkemizde vergi gelirlerinin yüzde 70´e yakını dolaylı vergilerden karşılanmaktadır. Bunun biran önce düzeltilmesi hem vatandaşlarımızı hem de kamu vicdanını rahatlatacaktır. Böylece bir gecede MTV´ye yüzde 40 zam gelmeyecektir. Yine vergi oranlarında düşüş bekler iken aksine oranların yükseltilecek olması toplumun tüm kesimlerini hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.

 

MEVZUAT SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Muhasebe mesleğinin ekonomik hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunun da altını çizen Başkan Özselek, "Bizler, sürekli değişen mevzuatı, zorunlu olarak takip ederken, bir taraftan da devamlı artan iş yükü karşısında çalışan bir mesleği icra ediyoruz. Muhasebe mesleği ekonomik hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Bundan dolayıdır ki, "Maliye Bakanlığımızın desteği ile en büyük isteğimiz mesleğimiz ve meslektaşlarımızın anlaşılabilmesi, verdiği emeklerin karşılığını hem maddi hem de manevi olarak görebilmesidir. Bu arada rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Sayın Maliye bakanımıza buradan tüm meslektaşlarımız adına acil şifalar diliyorum. Unutmayalım ki, büyük işler ve önemli atılımlar, ancak birlikte çalışma ile elde edilebilir. Burada gördüğümüz gibi bizim en büyük gücümüz ve zenginliğimiz bu birlikteliğimizdir" ifadelerini kullandı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Seminer öncesi Kamu Gözetimi Kurumu Başkanı Dr. Genç Osman Yaraşlı, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan da birer selamlama konuşmaları yaptı. Protokol konuşmaları sonrası KSMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek katılımlarından dolayı protokol üyelerine teşekkür plaketi verdi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli