Anahtar Kelimeler: Amatör spor haftası başladı

Amatör spor haftası başladı

Amatör spor haftası başladı

Amatör spor haftası başladı

Spor etkinlikleri yapılacak

 

 

 

Kırıkkale´de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenen açılış töreni ile başladı.

 

TÖREN YAPILDI

Kırıkkale´de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenen açılış töreni ile başladı. Amatör Spor Haftası etkinlikleri ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başladı.  Kırıkkale´de Amatör Spor Haftası yürüyüşü ile başladı, sonrasında Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda düzenlenen açılış töreni ile devam edildi. Düzenlenen açılış töreninde Gençlik Merkezi´ne bağlı halk oyunları ekibi ve pek çok spor dalından amatör sporcular gösterilerini sundu.

 

SPOR FAALİYETLERİ ANLATILDI

Düzenlenen törende amatör sporun önemine değinen  Kırıkkale Valisi M.  İlker Haktankaçmaz, "Amatör spor branşları olarak 30 branşta faaliyet gösteriliyor. Bu branşlarda engelliler alanında olsun, diğer amatör sporcularımızın faaliyet gösterdiği alanlarda olsun, çok ciddi başarılar alıyoruz. Kros olsun, badminton olsun benim hep yurt dışında bulunduğum süre zarfında duyduğum spor dallarıydı, o zaman ülkemizde bu spor dallarının sporcu sayıları çok azdı. Ama ne güzel Türkiyemiz´de, Kırıkkalemiz´de bugün bu alanlarda çok ciddi başarılara imza atıyoruz. Muhakkak ki yaşamın temeli hareket ve yediden yetmişe herkesin bir şekilde spor aktivitesinin içerisinde bulunması gerekiyor. Dolayısıyla sadece gençlerimizi değil, yetişkin insanlarımızı da amatör spor ile uğraşmaya bir taraftan teşvik etmemiz lazım. Bunun için Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze çok ciddi işler düşüyor. Onlar da iş birliği içerisinde buna gayret gösteriyor" dedi.

 

SPORUN KALBİ AMATÖRLER

Ülkedeki spor kulüplerinin kalbinin amatör sporlar için çarptığını dile getiren  Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, "Hepimiz biliyoruz ki bütün dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasıdır, amatör spor. 90 spor kulübü ve 1431 faal sporcu olmak üzere toplamda 27 bin 250 lisanslı sporcuya sahip olan ilimizde, amatör spor haftası il merkezi ve ilçelerimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Kutlamalarda çeşitli spor dallarında gösteriler ve farkındalık çalışmaları olacaktır" şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli