Amerika´nın kararına tepki gösterdiler!

Amerika´nın kararına tepki gösterdiler!

Amerika´nın kararına tepki gösterdiler!

Tepkiler devam ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına Kırıkkale halkı tepki gösterdi.

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına Kırıkkale halkı tepki gösterdi. ABD´den gelen Kudüs açıklamalarına tüm Müslüman ülkelerden protesto sesleri yükseldi. Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşları ve yöneticiler bu kararın yanlış olduğunu dile getirdiler. Kırıkkale´de de STK temsilcileri ve halk Nur Camisi önünde düzenlenen basın açıklamasıyla bu kararı protesto ettiler. Sivil toplum kuruluşları adına ortak açıklamayı Memur Sendikaları Konfederasyonu Kırıkkale Şubesi Başkanı Yaver Yalçın yaptı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Yalçın, "Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs´ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs´ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. Kudüs´ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek buradayız. Müstebitler de en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs´e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor. Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır" dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli