Anahtar Kelimeler: Anayasa uzlaşı hazırlanmalı

?Anayasa uzlaşı ile hazırlanmalı?

?Anayasa uzlaşı ile hazırlanmalı?

?Anayasa uzlaşı ile hazırlanmalı?

CHP´den anayasa açıklaması

Kırıkkale Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Önal TBMM Genel Kurulunda 339 oyla kabul edilen ve halk oyuna sunulacak olan yeni Anayasa değişikliği konusunda açıklamalarda bulundu.

CHP DİRENECEKTİR

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal yaptığı açıklamada ?Dünyanın tüm demokratik ülkelerinde Anayasa değişiklikleri toplumsal uzlaşı ve anlaşma ile yapılırken AKP tarafından hazırlanan ve MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli´nin de desteğini alan bu teklif kapalı kapılar ardında hazırlanmıştır. Bırakın toplumsal uzlaşıyı bir kısım AKP´li tarafından hazırlanan bu Anayasa değişiklik teklifinde AKP Milletvekillerinin görüşü dahi sorulmamış, AKP Milletvekilleri bile bu teklifi TBMM Genel Kurulu´nda öğrenmişlerdir. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli dışında kalan MHP seçmenlerinin Genel Başkanları´nın AKP ye olan bu desteklerinden ne kadar rahatsız olduklarını da yakinen takip ediyoruz. AKP tarafından bir oldu bitti ile yapılmak istenilen ve esasınsa bir rejim değişikliği sonucunu doğuracağı açık olan bu dayatmaya CHP tüm kadroları ile direnecektir? ifadesini kullandı.

?EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR?

Önal ?Partimizin Milletvekilleri tarafından Parlamento da başlatılan direniş, tüm yönetici ve üyelerimizce seçim çalışmalarında da devam ettirilecektir. Bununla birlikte demokrasi tarihimiz bu kara günleri muhakkak not edecektir. Parlamenter rejimin, parlamentoda milletvekili olarak bulunan kişilerce bu derece tahrip edilmesini 200 yıllık demokrasi tarihimiz mutlaka yazacaktır. Ekmek 1 TL, benzin 5 lira 40 kuruş, mazot 4 TL iken yangından mal kaçırır iken bu sorunların üzerini örtüp, ülkemizin tüm enerjisini bir kişinin dayatmasına harcamak bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür.

?HİÇ ŞÜPHE OLMASIN?

Yasama, yürütme ve yargı organlarını tekleştiren, tüm kurumların yetkilerini tek kişide toplayan, yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran, adeta Meclis i fesheden bu rejim değişikliği teklifine karşı tüm gücümüzle sahada olacağız. Bu referandumdan evet çıkması halinde memleketimizin daha büyük felaketlere sürükleneceğini vatandaşlarımıza sokakta, cadde de, pazarda teker teker anlatacağız. Tıpkı 12 Eylül referandumunda yapıldığı gibi tuzaklarla kurulu bu teklifin Türkiye de tüm demokrasi unsurlarını daha da baskı altına alacağını anlatacağız. CHP tarihi sorumluluğunu bu süreçte de her türlü baskı ve dayatmaya karşı yerine getirecek ve tuzaklarla dolu bu rejim değişikliği teklifinin Hayır oyu ile siyasi tarihimizin tozlu raflarına kaldıracaktır. Bu husustan vatandaşımızın hiç şüphesi olmasın? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli