Anahtar Kelimeler: Anız uyarısı

Anız uyarısı!

Anız uyarısı!

Anız uyarısı!

Anız yakmayın!

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, vatandaşlara anız yakmamaları konusunda uyarıda bulundu.

ANIZ UYARISI

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, vatandaşlara anız yakmamaları konusunda uyarıda bulundu. Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, hububat hasadından sonra, kısa sürede toprak hazırlığını tamamlamak, toprak işlemede kolaylık sağlamak, hastalık ve zararlılarla mücadele edilmesi, yabancı ot kontrolü, bitki artıklarını en ucuz maliyetle ortadan kaldırmak, hasat sonrası artıkların ekonomik bir değer taşımadığı düşünceleri ile çoğu zaman bir alışkanlık haline geldiği için yasak olduğu halde, anız yakma olaylarıyla karşılaşıldığını aktardı.

CEZASI VAR

Anızın yakılmasının orman yangınları, telefon ve enerji iletim hatlarının yanması, sis oluşumu nedeniyle çeşitli trafik kazalarına yol açması, hasat edilmemiş komşu tarlalara yangın sıçraması, yakın köylerdeki hayvan barınaklarının ve yerleşim birimlerinin yanması gibi birçok riskleri ortaya çıkardığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Anız yakma sonucunda çıkan yangınlar, her yıl milyarlarca liralık maddi zararlara neden olmaktadır. 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında, anız yakanlara idari para cezası verilmektedir. Ayrıca anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ise bu ceza beş kat arttırılmaktadır."

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false