Anahtar Kelimeler: toplantısı yapıldı

AR-GE toplantısı yapıldı

AR-GE toplantısı yapıldı

AR-GE toplantısı yapıldı

Önemli isimler katıldı

Savunma Sanayisi Ar-Ge ve Ticarileştirme faaliyetlerine yönelik,Kırıkkale Üniversitesinde kurulması planlanan Laboratuvar ve Test Merkezi için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış başkanlığında Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Fabrikaları Ar-Ge sorumluları ile Üniversitemiz Senato salonunda toplantı düzenlendi.

SUNULAR EŞLİĞİNDE ANLATILDI

Toplantıda öncelikle Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erişen, Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Siyami Karahan ve Kırıkkale MYO Makine Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bozdemir tarafındanÜniversitemizin Ar-Ge´ye yönelik test ve analiz alt yapısıhakkında sunum yapıldı. Daha sonra, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Ar-Ge Dairesi Başkanlığı temsilcileri ve MKEK bünyesinde bulunan yedi fabrikanın (Silah, Mühimmat, Barut, Ağır Silah, Kapsül, Gazi Fişek, Çankırı Silah Fabrikaları) Ar-Ge ve Kalite sorumluları tarafından fabrikalarındaki mevcut test alt yapısı ve bu bağlamdaki ihtiyaçları, sunular eşliğinde anlatıldı.

PLANLAMA YAPILIYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, ?Bugün Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu yetkilileriyle Üniversitemizde kurmayı planladığımız ve öncelikle Kırıkkale´mizde savunma sanayine yönelik Ar-Ge çalışmalarının altyapısına temel teşkil edecek olan test, doğrulama, analiz işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayarak faydalı model ve patentlenebilir ürün geliştirilmesine destek olacak test-analiz laboratuvarı konusu üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Bunun yanı sıra MKE Kurumu ile daha farklı alanlarda ortak işbirliği ve çalışma alanlarını da etraflıca görüşme fırsatımız oldu. Bir sonraki toplantımızda, MKE Kurumu yetkilileri ile birlikte başta Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapan firmalar olmak üzere diğer yan tedarikçi firmalarlada bir araya gelerek üniversitemiz koordinatörlüğünde yeni somut ürünlere yönelik ortak çalışmalar ve işbirliklerinin artırılmasını planlıyoruz? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false