ARIKAN Gençlerle Söyleşi Yaptı

ARIKAN Gençlerle Söyleşi Yaptı

ARIKAN Gençlerle Söyleşi Yaptı

TRT Spikerleri Erdoğan Arıkan ve Yalçın Çetin Bahar Şenliği Etkinlikleri kapsamında 12 Mayıs günü Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salon'da öğrencilerle buluştu.

 

Söyleşi İçin Geldi

Programın Açılış konuşmasını Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Selvi yaptı. Programa katılan öğrencilerin çoğunluğunu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümünde okuması üzerine Erdoğan Arıkan ve Yalçın Çetin, yayıncılık hayatında yaşadıkları sıkıntıları öğrencilerle paylaştı. Erdoğan Arıkan konuşmasında televizyon yayıncılığı ile ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti:  Daha dünyada yeni doğmuş bir mesleğin üyeleriyiz. Biz bu yeni mesleği çok iyi biliyormuşuz gibi konuşuyoruz. Hayat değişiyor ve hayat değiştiği için bizim mesleğimiz hep yenileniyor.  Bilgisayarın yayın hayatına girmesiyle büyük değişiklikler yaşadık.

 

Tavsiyelerde Bulundu

Biz bilgisayarı doğru kullanamıyoruz onun için bizim yaptıklarımızın eksik olduğunu düşünerek hareket etmelisiniz. Bizim mesleğimizde yapacak işler çok.  Hayat değişti, insanlar değişti ve algılarımız değişti. Diğerlerinden daha öne geçmek için onların yaptıklarına bakıp hangisi daha iyi olduğunu araştırıp, düşünmeniz lazım.   diyerek sözü Yalçın Çetin'e bıraktı. Yalçın Çetin konuşmasında, Değişmeyen tek şey şu yaptığınız işte yayını bitirdiğinizde anda vicdani muhasebenizi yapabilmek ve vicdanen rahat olabilmek. Hayatın içindeyiz ve bizde hayatın içinden yayın yapıyoruz. O yüzden yayın sırasında söylediklerinizi vicdanen de tartmalıyız.” diye konuştu.

 

İyi İletişim Kurun

Soru-cevap şeklinde devam eden söyleşide bir öğrenciden gelen Sunuculuk, spikerlik yolunda ilerlemek isteyen arkadaşlarımıza verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?” sorusuna Erdoğan Arıkan şöyle cevap verdi: Birincisi hayatı anlayabilmek, insanları anlayabilmek. Ben sizin yerinizde olsam seyirciye nasıl görünüyorum onu sorardım. Bir sunucunun yapması gereken en önemli şey seyirciye nasıl göründüğümüzü sorgulamak. Bir sunucu, seyirciden önce kendini görüp ifadesini ona göre ayarlayabilmeli. İnsanlara ne kadar iyi bakarsanız o kadar iletişim kurarsınız ve ne kadar iyi iletişim kurarsanız sizi o kadar çok izlerler.”

 

Plaket Verdiler

Programın devamında yayın hayatlarında yaşadıkları anıları izleyicilerle paylaşan Erdoğan Arıkan ve Yalçın Çetin Kırıkkale Üniversitesi yönetimine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış katılımlarından dolayı Arıkan ve Yalçın'a plaket takdim etti. Program bitiminde öğrenciler Arıkan ve Yalçın'la hatıra fotoğrafı çektirdiler.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false