Anahtar Kelimeler: Arslaner ilçeyi üzdü

Arslaner ilçeyi üzdü!

Arslaner ilçeyi üzdü!

Arslaner ilçeyi üzdü!

 

Açığa alındı!

Kırıkkale´den Amasya´nın Suluova ilçesinde 2 gün önce göreve başlayan Kaymakam Abdullah Aslaner´in "Mesleki kıdem ve kariyerimle münasip olmayan bu tayin sebebiyle müteessirim" açıklaması ilçe sakinlerinin tepkisine yol açtı.

İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

1 Aralık´taki kaymakamlar ve vali yardımcıları kararnamesiyle  Kırıkkale Vali Yardımcılığı görevinden  Suluova Kaymakamlığına atanan  Abdullah Aslaner, 23 Ocak´ta ilçeye gelerek göreve başladı. Kaymakam Aslaner, kaymakamlığın resmi internet sayfasından bir açıklama yaptı. Açıklamasında, 8 yıldır vali muavinliği yaptığını hatırlatan Kaymakam Aslaner, "Mesleki kıdem ve kariyerimle münasip olmayan bu tayin sebebiyle müteessirim. Ayrıca sekiz yıldır Vali Muavinliği yapmam sebebiyle Kaymakamlıktan azadeyim. Hem izzet-i nefsime ağır gelen bu tayin, hem de meslekten uzak oluşum hasebiyle  Suluova Kaymakamlığında ne kadar başarılı olacağım ve siz muhterem Suluovalılara ne kadar hizmet edeceğim hususunda mütereddidim" ifadelerini kullandı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Amasya Valisi  Salih Işık, açıklamanın ardından görüşüp uyardığı  Abdullah Aslaner ile ilgili  İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldığını belirtti. Katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı girişinde hatırlatılan sözlerini savunan Aslaner, "Tam okursanız zaten bana hak verirsiniz. Ama okumazsanız tepki gösterirsiniz" diye konuştu."

SULUOVA HALKINI ÜZDÜ"

Talihsiz bulduğu açıklamaya halkın sosyal medyadan tepki gösterdiğini anlatan  Suluova Belediye Başkanı  Fatih Üçok da, "Yayınladığı mesaj içerik itibariyle  Suluova halkını üzdü. Orada bahsetmiş olduğu mesleki liyakatin, kıdemin, tecrübesi için  Suluova´nın uygun olmadığını ifade etmesi  Suluova halkının gönlünde yaralanmaya neden oldu. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları hep bir ağızdan rahatsızlıklarını ifade ettiler" şeklinde konuştu.

ARSLANER AÇIĞA ALINDI

Amasya´nın Suluova İlçesi´nde Kaymakam olarak atanan Abdullah Aslaner, "Mesleki kıdem ve kariyerimle münasip olmayan bu tayin sebebiyle müteessirim" sözleri sonrası açığa alındı. Geçen 1 Aralık´ta  Kırıkkale Vali Yardımcılığı görevinden  Suluova Kaymakamlığına atanan  Abdullah Aslaner, Vali Yardımcılığı görevinden  Suluova Kaymakamlığına tayin edilmesi sonrası "Mesleki kıdem ve kariyerimle münasip olmayan bu tayin sebebiyle müteessirim" diyerek açıklama yapan  Abdullah Aslaner hakkında  Amasya Valiliği tarafından soruışturma açılmıştı. Aslaner, soruşturma sonrasında  İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındı. Amasya Valisi  Salih Işık, " Suluova Kaymakamlığına tayini çıkan Kaymakamımız  Abdullah Aslaner açığa alındı. Bugün itibariyle bütün ilişiği kesildi" dedi.

 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false