Anahtar Kelimeler: Artık çaylar sağlıktan!

Artık çaylar sağlıktan!

Artık çaylar sağlıktan!

Artık çaylar sağlıktan!

Güzel bir uygulama

Kırıkkale`de İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü`nün ortaklaşa yürüttüğü "Çaylar Sağlıktan Projesi" kapsamında kıraathane sohbetlerine başlandı.

Uzun, çalışmaları anlattı

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Hasandede Mahallesi`ndeki bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya geldi. Uzun, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamında ilçeler dahil olmak üzere kıraathanelere giderek vatandaşları sağlık konularında bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Kentte 3 bin 700 kişilik kadroyla sağlık alanında etkili, hızlı ve efektif hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Uzun, yapılan hizmetlerle iyi durumda olduklarını ifade etti.

 Hizmetin asıl sahibi

 Hizmetlerin kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydeden Uzun, "Yürütülen rutin hizmetlerin yanı sıra yenilikçi bir anlayışla yeni projelerimizle, hizmeti bir adım öteye taşımayı amaçlamaktayız. Vatandaşlarımızla olabildiğimiz bu tür projelerimizi devam ettireceğiz. Sağlık idarecisi bakış açısının yanı sıra hizmetin asıl sahibi olan vatandaşlarımızın gözünden bakabilmek önem verdiğimiz konulardan bir tanesi." dedi.

Yapıcı eleştiriler olmalı

Vatandaşların yapıcı eleştirilerinin sağlık çalışanlarına güç verdiğini vurgulayan Uzun, vatandaşlara, "Ancak maalesef yapıcı eleştiriden ziyade, hiçbir sonucu olmayan, sorunlara hiç bir çözüm katkısı olmayan sağlıkta şiddet kavramıyla karşı karşıya kaldığımız durumlar olmaktadır. Bütün amacı insan sağlığı olan çalışanlarımıza karşı bu tür eylemleri kınıyorum. Sağlıkta şiddetin önlenmesinde siz halkımızın da desteğine ihtiyaç duyuyoruz." diye seslendi. Proje kapsamında halka, 112 Acil Çağrı Merkezi`ne vaka bildiriminin nasıl yapılması gerektiği, asılsız çağrıların yol açtığı sorunlar, ilkyardım ve önemi, soba ve mantar zehirlenmeleri, ağız ve diş sağlığı, doğru diş fırçalama teknikleri gibi konularda bilgiler verildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli