Anahtar Kelimeler: yasağı yarın başlıyor

Av yasağı yarın başlıyor

Av yasağı yarın başlıyor

Av yasağı yarın başlıyor

Yasak uyarısı!

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 15 Mart 2018 (yarın) itibari ile balık av yasaklarının başlayacağının duyurdu.

SATILMADIĞI BALIKÇILIK ETKİNLİĞİDİR

Balık Av Yasakları hakkında yazılı bir açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, ?Amatör balıkçılık; Maddi kazanç sağlanmaksızın, kurallar çerçevesinde, sadece spor ve dinlenme amacıyla iç sular ve denizlerde yapılan ticari kazanç gayesi gütmeyen avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğidir. İlimiz sınırları içerisinde bulunan akarsu ve göletlerde 15 Mart- 15 Haziran 2018 tarihleri arasını kapsayan Sazangiller av yasağına ait zaman yasakları belirtilmiştir?

AV YASAK TARİHLERİ

?Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Ticari Amaclı Su Ürünler Avcılığını Düzenleyen 4/1 Numaralı Tebliğin 49. maddesi (1) bendi gereği İçsularda kiralama yapılmaksızın ticari olarak su ürünleri avcılığı yasaktır. Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/2 Numaralı Tebliğin 12. Maddesi    gereği Çizelge-6 da belirtilen türlerin belirtilen dönemlerde avlanması yasaktır. Kırıkkale´de Sazan (C. Carpio), Kadife (Tinca tinca), Siraz (Capoeta.sp), Yayın (Silurus glanis) ve Tatlısu kefali (Leuciscus cephalus) 15 Mart-15 Haziran dönemi, tüm bölgelerde Sudak (S.Lucioperca) ve Tatlı Su levreği (P.fluviatilis) 15 Mart-30 Nisan, Turna (Esox lucius) ise 15 Aralık-31 Mart arasında yasak?

CEZALAR VAR

?Cezalar ise;    Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 4/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin a-5 bendi gereğince 2018 yılı için 388 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında    balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (Ağla avcılık gibi) tespit edilirse;    1380 Sayılı Su ürünleri Kanununun 36/h bendi gereğince 2018 yılı için 1.322 TL. İdari Para Cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur? denildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli