Anahtar Kelimeler: Avcıların sezonu açıldı

Avcıların sezonu açıldı

Avcıların sezonu açıldı

Avcıların sezonu açıldı

Avcılara uyarılar var!

2016-2017 av sezonunun Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü (bugün) itibariyle başlatılacağı bildirildi.

RESMİ GAZETEDE ÇIKTI

Yeni av sezonuyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, Merkez Av Komisyonunun 17 Mayıs 2016 tarihinde toplandığı ve alınan kararın 26 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete´nin mükerrer sayısında yayımlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, ?Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için ?Avcılık Belgesi´ almaları ve avlanma izin ücretini İl Şube Müdürlüklerinin Ziraat Bankası şubelerindeki döner sermaye işletmesine ait hesaplarına yatırmaları gerekmektedir.

AVLAK YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

Karar gereği 2016-2017 av döneminde avlanma; tüm bölgelerde kuşlardan bıldırcın, üveyik alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan memelilerden yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı bildirildi. 2016-2017 av döneminde avına izin verilen av hayvanlarının avlanma süreleri, avlanma bölgelerine göre kararda yer almış olup bu süreler içinde genel ve devlet avlaklarında Avlak Yönetim Bilgi Sisteminden (AVBİS) izin almak şartıyla her gün, diğer ava açık alanlarda ise çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günlerinde avlanmak serbest bırakıldığı, ancak bu alanlarda yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabileceği? ifade edildi.

AVCI BAŞINA GÜNLÜK LİMİTLERİ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü´nün açıklamasına göre avına izin verilen av hayvanlarından bazıları için avcı başına bir günlük avlanma limitleri; Kuşlar için; bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk 3, çulluk 5, kakarmeke 4, tahtalı-sakarca 3´er, suçulluğu (bekasin) 1, kınalı ve kum kekliği: toplamda 2, çil kekliği: 2, (çil keklik bu av sezonunda sadece Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Iğdır, Kars, Sivas, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Malatya, Erzincan, Erzurum, Van, Mardin ve Tokat illerinde avlanacaktır), yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka, kaşıkgaga ve çıkrıkçın toplamda 6, memeliler için: yabani tavşan 1, adatavşanı, yaban domuzu 2, çakal: 1, tilki: 2 olarak belirlendi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı