?Aydınlatma yolundan asla ayrılmayacağız?

?Aydınlatma yolundan  asla ayrılmayacağız?

?Aydınlatma yolundan asla ayrılmayacağız?

CHP´liler meydanda toplandı

 

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal 30 Ağustos zaferi ile başlayan demokratik ve çağdaş devrimlerde ülkemizin çehresini değiştiren, saltanatı kaldırıp, meclisi kuran iradenin ilk adımı olduğunu söyledi Önal ?Ebedi liderimizin başlattığı aydınlatma yolundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz? dedi.

 

BU ZAFER TÜRK MİLLETİNİNDİR

Cumhuriyet Halk Partisi 30 Ağustos Zafer Bayramı Nedeniyle Cumhuriyet meydanında Atatürk büstüne Çelenk koydu. " 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi ?Sakarya Meydan Muharebesi´nin kazanılmasından sonra ülkemizin geleceğini belirleyecek olan büyük taarruzun hazırlıkları, batı cephesi komutanı İsmet Paşa´ya 6 Ağustos 1922 de gizli olarak verilmiştir. Gazi Mustafa Kemal 26 Ağustos 1922 cumartesi günü şafak sökerken saat 05:30 da büyük taarruzu başlattı. Tarihimize ?´  Başkomutanlık Meydan Savaşı ?´  olarak geçen bu savaş 30 Ağustos 1922 ? de son buldu. Artık düşman yenilmiş zafer kazanılmıştı. Başkomutan 1 Eylül 1922 ?de  ?Ordular ilk hedefiniz Akdeniz´dir ileri? emri verdi. Türk Ordusu önünde kaçan düşmanlar son nefesini,  9 Eylül 1922 de denize dökülerek verdi. Yunan yenilmiş Anadolu düşmandan temizlenmiştir. 11 Ekim 1922 de Mudanya Mütarekesi imzalanarak Barış sağlanmıştır. 1 Kasım 1922 de saltanata son verilmiş son Padişah VI. Mehmet ?´Vahdettin ?´ İngilizlerin ( Malaya ) adlı savaş gemisine sığınarak memleket den kaçmıştır. Ülkemizi düşmandan kurtaran yegâne zafer 30 Ağustos 1922 de kazanılmış ve şanlı tarihimizde yerini çoktan almıştır. Bu büyük zaferin ardından 24 Temmuz 1923 de Lozan Kongresinden sonra Misak  - i Milli sınırları içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Ömrünü canından çok sevdiği ulusuna harcayan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Milleti 24 Kasım 1934 de çıkarılan bir kanunla ATATÜRK soyadı vererek manevi yönden gereken en büyük ve bir daha kimseye verilemeyecek en yüce mertebede yerini belirlemiştir.?

 

LİDERİMİZİN YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ

Savaşlarla harap olan Vatanımızın Muasır milletler seviyesine yükselmesi için 15 yıllık Cumhurbaşkanlığı süresince gece gündüz çalışan ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ün ulusumuza kazandırıldığı kazanımlar bugün maalesef gerek iç gerek dış sermayedarların peşkeş çekilmekle henüz ne yazık ki bitirilememiştir. Ülkemizin kritik bir dönemden geçtiği bu süreçte sadece ülkemize değil tüm dünya da yaptığı devrimlerle tüm mazlum milletlerin umudu olan Atatürk´e ve devrimlerine olan bağlılığımız tamdır. 30 Ağustos zaferi ile taçlanan, demokratik ve çağdaş devrimlerde ülkemizin çehresini değiştiren, saltanatı kaldırıp, Meclisi kuran ebedi liderimizin başlattığı aydınlanma yolundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimizle kutlar, başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere vatanı uğruna canını veren tüm şehitlerimizi büyük bir saygı ve rahmetle anıyoruz.?



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli