Anahtar Kelimeler: Bağımlılıktan kurtul işini

Bağımlılıktan kurtul işini bul!

Bağımlılıktan kurtul işini bul!

Bağımlılıktan kurtul işini bul!

O işini buldu?!

Geçtiğimiz yıllarda Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Hayat Boşluk Kabul Etmez? projesi kapsamında uyuşturucu bağımlılığından kurtulan ve hayatına yeni bir sayfa açan 22 yaşındaki Fevzi V, azim ve gayretle yeniden hayata sarılıyor.

HAYAT BOŞLUK KABUL ETMEZ

Fevzi V, madde bağımlılığından kurtulmasını, bu süreçte yaşadığı sıkıntıları ve hayatındaki olumlu değişiklikleri anlattı. Kırıkkale´de 1994´te doğduğunu ve 15-16 yaşlarında madde kullanmaya başladığını ifade eden Fevzi V, arkadaş ortamında madde kullanmaya başladığını, ara ara esrar içtiğini, daha sonra uyuşturucu haplar ve eroin bağımlısı haline geldiğini söyledi. Uyuşturucu yüzünden Selçuk Üniversitesi elektronik teknolojisi bölümündeki eğitimini tamamlayamadığını, daha sonra Amasya Üniversitesinde aynı bölümü kazandığını ama yine bırakmak zorunda kaldığını belirten Fevzi V, bu dönemde her şeyden soğuduğunu, ailesiyle de arasının açıldığını aktardı.

ALLAH YOLUNDA GİDİN

Madde kullanmaya başladığında kendini boşlukta hissettiğini dile getiren Fevzi V, şöyle devam etti: "Madde kullanımına başlamamdaki sebeplerin başında aile sevgisi ve şefkatinin eksikliği geliyor. Bende bu eksik kalmıştı. Kendimi boşlukta hissediyordum ve arkadaşlarım bana ailemden daha sıcak, daha yakın geliyordu. Aslında başlangıcın en büyük etkeni de budur. Sonra ailemle bağlarım tamamen kopma aşamasına geldi ve eve gitmiyordum. Günlerce, aylarca arkadaş dediğim insanlarla sokaklarda uyuşturucu kullanıp kendimizden geçiyorduk. Hayatımız, bu şekilde devam ediyordu. 6-7 yıl düzenli olarak kullandım. Sonra bu illet yüzünden çok sayıda olaya karıştım. Kendimi çok kötü hissetmeye başladım ve bu illeti bırakmak istiyordum. Bazen yaşamak bile istemiyordum. Ancak şimdi çok pişmanım."



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli