Bahçeli'den erken seçim startı

Bahçeli

Bahçeli'den erken seçim startı

 

Erken seçime hazırız”

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Genişletilmiş İl İstişare Toplantılarının ilkini Kırıkkale'de yaptı. Bahçeli basına kapalı olarak yapılan toplantıda koalisyon hükümeti kurulması görüşmeleri başta olmak üzere Türkiye`nin içinde bulunduğu siyasi durumu ve MHP`nin bakışını anlattı.

BAHÇELİ'NİN PARTİ PLANI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün Kırıkkale'ye geldi. Olası bir erken seçim öncesinde teşkilatlara hazırlıklı olmaları talimatını veren Bahçeli, seçim olması ihtimaline karşı da teşkilatları dinamik tutmak için İç Anadolu gezisine başladı. Bahçeli dün Kırıkkale ve Kırşehir'de gerçekleştirilen toplantılara katıldı. Bugün ve yarın da gezilerini sürdürecek. Kırıkkale'deki toplantıda bir çok konuya değinen Bahçeli, seçim sonuçları, koalisyon görüşmeleri, erken seçim ihtimali ve MHP'nin kırmızı çizgileri ile Suruç saldırısı konusunda partisinin görüşlerini aktardı.

KIRIKKALE ZİYARETİ

Kırıkkale Gök Düğün Salonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basına kapalı yapılan toplantıda MHP olarak erken seçimin startını verdi. Bahçeli Erken seçimden korkmuyoruz, her an seçime hazır olacak çalışmayı bugünden itibaren başlatıyoruz” ifadesini kullandı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet bahçeli genel merkez yöneticileri. Genel seçimler sonunda oy oranı yükselten illerle yönelik bir teşekkür ziyareti ve erken seçim için sinyal olarak adlandırılan MHP Genişletilmiş İl İstişare Toplantılarının ilkini Kırıkkale'de gerçekleştirdi.

BALOĞLU BİLGİ VERDİ

Genişletilmiş il istişare toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Erdal Baloğul yaptı. Baloğlu konuşmasında genişletilmiş il istişare toplantısının ilkinin Kırıkkale'de yapılmasından ve Genel başkan Devlet Bahçeli'yi ilimizde ağırlamaktan son derece memnun olduklarını dile getirdi. Baloğlu Bu onuru bizlere yaşattığınız için sizlere millet duygularımızı bildirmek isterim. Yine yakın zamanda gerçekleştirilmiş olan milletvekilliği genel seçimlerinde bizlere önder ve kılavuz oldunuz. Seçimler neticesinde meclise bir arkadaşımızı gönderebildik.

BİZE ŞEREF VERDİNİZ

Bundan sonrası için İnşallah daha iyisini yapabilmek için çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam edeceğiz. Siz kimseyi mahcup etmediniz. Allah'ta sizleri mahcup etmesin. Kırıkkaleli evlatlarınız her zaman kayıtsız ve şartsız sizinle beraber yürümeye devam edecektir. Genişletilmiş ilk istişare toplantımız Türk dünyasına ülkücü camiaya ilimize ve teşkilatımıza hayırlara vesile olmasını coğrafyamızda akan kan ve göz yaşının dinmesine yardımlar nasip ederim. Milliyetçi ve Ülkücü hareketin bilge lideri saygı değer lideri tekrar Kırıkkale'mize hoş geldiniz. Şeref verdiniz” dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Gök düğün salonunda yapılan toplantıya MHP Genel başkanı Devlet bahçelini yanı sıra Genel Başyardımcısı Ankara Milletvekili Şefkat Çetin,  Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlit Karakaya, Yozgat Milletvekili Rıfat Durmaz, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İstanbul Milletvekili Atila Kaya, Osmaniye Milletvekili Nuri Ersoy, Kadın Kolları Genel Merkez Sorumlusu Nevin Taşlıçay, Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Özürk MYK üyesi Turgay Baştuğ, Sağlık Eski Bakanı Osman Durmuş ve ilimizdeki MHP yöneticileri ile partililer katıldı. MHP lideri Bahçeli bu kapsamda ilk ziyaretini dün Kırıkkale ve Kırşehir`e gerçekleştirdi. Bahçeli, bugün ise Nevşehir, Aksaray ve Niğde`yi ziyaret edecek.

KIRŞEHİR'E GİTTİ

MHP lideri Bahçeli Kırıkkale'de Erken seçimden korkmuyoruz. Her an seçim olacakmış gibi Kırıkkale`den bugün startı veriyoruz” diye konuştu. MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığınca düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısına katıldı. Partililer tarafından kent girişinde karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konvoy eşliğinde toplantının düzenlendiği salona geldi. Bahçeli burada basın mensuplarının dışarı çıkarılmasının ardından partililere seslendi. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Bahçeli, partisinin Kırşehir'de düzenleyeceği toplantıya katılmak üzere kentten ayrıldı.

TEŞKİLATA SEÇİM MESAJI

Bahçeli, gezilerine bugün Kırıkkale ve Kırşehir ile başladı. Bugün ise Niğde, Nevşehir ve Aksaray'da olacak. Bahçeli bu illerde parti teşkilatlarını ziyaret edecek ve vatandaşlara seslenecek. Bahçeli, 7 Haziran seçimlerindeki oy artışı için teşekkür edeceği bu ziyaretlerde, koalisyon hükümeti kurulmaması durumunda faturanın MHP'ye kesilmesi ihtimaline karşı safları sıklaştıracak. Bahçeli, teşkilata; ‘olası bir erken seçim için hazır olun' mesajı verecek. Bahçeli aynı zamanda, Meclis Başkanlığı seçimi sonrası MHP için yapılan `AK Parti`nin sıkıştığı anda koltuk değneği görevi gördüğü` eleştirilerinin izlerini silmek amacıyla, tabana neden böyle bir tavır sergilediklerini bizzat anlatacak. Kırmızı çizgilerini seçim sonrası ilk geceden dile getirip sonraki süreçte AK Parti ile koalisyona mesafeli duran Bahçeli, izledikleri politikanın gerekçelerini teşkilat ve seçmenle paylaşacak.

 

BASINA KAPALI YAPILDI

MHP lideri Devlet Bahçeli, parti üst düzey yetkilileri ve bazı milletvekilleriyle Kırıkkale MHP İl Teşkilatı'nın Gök Düğün Salonu'nda düzenlenen genişletilmiş istişare toplantısına katılırken,  `Devletin başına devlet gelecek` sloganları ve alkışlarla salona giren Bahçeli'nin partilileriyle selamlaşmasının ardından MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, kısa bir konuşma yaptı. Ardından salonun sahnesine daha önceden kurulmuş masaya oturan Bahçeli'nin basın mensupları kısa bir görüntüsünü aldı. Toplantı daha sonra basına kapalı yapıldı. Bahçeli, burada partililere Kırıkkale`de başlayan ve haftada iki ya da üç olmak üzere istişare toplantılıları çalışmalarının süreceğini ve partisinin milletvekili çıkardığı tüm illeri ziyaret edeceğini söyledi. Milletvekili çıkaramayan illerde her türlü gayreti gösteren parti teşkilatlarını da ziyaret edeceğini belirten Bahçeli, Türkiye'ye seçimden sonraki MHP'nin düşüncelerini anlatacaklarını söyledi.

MİLLET SENİNLE HESABIM VAR” DEDİ

Seçimlere 20 siyasi partinin katıldığını, 165 de bağımsız adayın seçimlere girdiğini kaydeden MHP Lideri Bahçeli, 20 siyasi parti arasında 4 siyasi partinin TBMM'ye girme başarısını gösterdiğini belirtti. Bu partilerden Türkiye`yi yönetmekte olan Ak Parti`nin 258, CHP`nin 132, MHP ve HDP`nin de 80 milletvekili çıkardığını kaydeden Bahçeli şunları söyledi: "Bu rakamları telaffuz etmemdeki asıl neden, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bütün devlet imkanları, bütün valiler, kaymakamlar, bürokratlar gece gündüz tekrar tek başına iktidar olmak için Ak Parti için seferber olmuş, geçen seçimlerdeki seçim çalışmalarının bu sefer de daha hummalı ortaya koymak suretiyle 400 milletvekilliğine talip olmak ve Türkiye'de rejim değişikliğini gerçekleştirmek, kaçak saraya bir sultan oturtturmak için çalışmıştır. Bu aziz millet, bu değerlendirmeler ışığında, ‘seninle hesabım var, seninle hesaplaşmadan, yüzleşmeden, seni terk etmeyeceğiz. Şimdi tek başına iktidarda hesap vermekten kaçarsanız onun için 258 milletvekiliyle Meclis`te bulunun, 12 yılın hesabını sizden soralım' istemişlerdir."

HER YOLU DENEYEBİLİRLER

Tek başına hiçbir siyasi partinin iktidar olamadığını kaydeden Bahçeli, "Tek başına bir siyasi partinin iktidar olamaması demokrasilerde koalisyon dönemi demektir. Yani ülkenin bir ya da birden fazla siyasi partinin katılımıyla ülke yönetiminin devamlılığı sağlanmaktadır" dedi. Devlet Bahçeli, 258 milletvekili ile TBMM'de temsil edilen Adalet ve Kalkınma Partisi`nin, 2011 seçimlerine göre 69 milletvekili kaybettiğini anlatırken şöyle dedi: "Fakat yine çoğunluğun kendisinde olması sebebiyle bir azınlık hükümeti kurulmaya müsait bir haldedir. Bunun gelecekte güven oyu alabilmesi hükümet programının geçerli kılınabilmesi açısından gerekli olan güven oylaması dikkate alındığında o zaman 18 milletvekiline ihtiyaç duyulmaktadır. Diğer bir değişle 18 milletvekilinin güven oyunu almak suretiyle tek başına iktidar sürecini devam ettirebilir. Ancak bu uygulamanın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 12 yılı aşkın uygulamasıyla tamamen insanımıza 13 yıllık düşünceyi yaratmış olan bir anlayışı toplum kabul ettiğine göre, bu 18 oy şaibeli olabilir ve iktidarın meşruiyetini tartışılabilir bir hale geçebilir. Buna cesaret edebilirler mi, edebilirler. Böyle bir konuda ilkeleri var mı, yok. Erdemliler mi, hayır. Ama her yolu iktidar için denemeye başlamış olan bugünkü siyasi iktidarın gelmiş olduğu bu seviye her türlü yola başvurmaya müsaittir." 

AÇILIM ZIRVASIYLA BAŞLADI

Bahçeli, konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a atıfta bulunurken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaçak bir saray yaptıran, kaçak bir iktidarı da devam ettirir. Ama bu ne kadar olur, nereye kadar olur, belli değil. Öyle ise sağlıklı yol, demokrasilerde görüldüğü gibi birden fazla partinin bir araya gelerek oluşturabileceği bir koalisyon şeklidir. Ancak böyle bir koalisyonun sürekli, kalıcı ve Türkiye'nin sorunlarını çözücü bir niteliğe sahip olabilmesi için mevcut partiler arasında uyumlu bir yapının oluşması gerekir. Bu olmadığı takdirde gelişigüzel yapılanma ile Türkiye'ye hizmet etmek, faydalı bir hizmet sunmak açısından doğru değildir. Hal böyle olunca; var olan partiler arasında bu uyumu sağlayabilecek hangi partilerin bugüne kadarki düşüncelerine, uygulamalarını bazı olaylara yaklaşımlarını dikkate aldığımız vakit benzerlikleri fazla olan bu partilerden bir koalisyon ortaya çıkarmak mümkündür. Bunun başlangıcının ise Türkiye'de açılım dediğimiz zırva ile başlamıştır.

ÖNCE ONLAR İKTİDAR OLSUN

Yıkım projesi haline getirilerek PKK terör örgütünü meşrulaştıran, siyasallaştırmak suretiyle toplumu bölünmenin eşiğine getirebilecek bir ihanet sürecinin sorumluları kimse, o sorumlular önce bir iktidar ortağı olsunda görelim. Düşüncesi hasıl olduğunda Adalet ve Kalkınma Partisi ile Halkın Demokrasi Partisi ile bir koalisyonu 338 milletvekili ile mümkün olabilir bir koalisyon olarak düşünülebilir. Bu düşünceyi paylaşmış önemli seçim beyannamesinde çözüm sürecinde yüksek katkılar sağlayabileceğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi dahil ettiğiniz taktirde o zaman yüzde 78.9 oy oranı ile ve 470 milletvekili ile bir ikinci tür koalisyon kurulabilir. Milletimizden Cumhurbaşkanı olarak 400 milletvekilini her gün isteyen, açılım törenlerine milletin imkanlarını ihanetine sürükleyebilecek düşüncelerle hareket eden sayın Cumhurbaşkanına millet dedi ki, ‘Benden 400 milletvekili istiyordun, çözüme kim katılmak istiyorsa alayınıza 470 milletvekili veriyorum, haydi yürüyün bakalım.' Bunun manası nedir bu çözüm sürecini milletimiz merak ediyor."

 

 

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı