Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar çalışmalarını HABERKALE´ye anlattı

Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar çalışmalarını HABERKALE´ye anlattı

Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar çalışmalarını HABERKALE´ye anlattı

?Belediye´yi şeffaf hale getirdik?

?20 milyonluk yatırım yapıldı?

?Su sorunu çözüldü?

Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, çalışmalarını, projelerini ve hedeflerini HABERKALE´ye değerlendirdi.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Haberkale imtiyaz Sahibi Murat Tanır ve Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat´a seçildiği ilk günden bu yana çalışmalarını anlatan Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, seçildikten sonra ilk iş olarak Belediye´yi şeffaf hale getirmeye gayret ettiklerini söyledi. Uyar, çalışmaları konusunda şu bilgileri verdi: ?Seçildiğimizde ilk iş olarak Belediyemizi ele aldık. Girişten itibaren her yeri camlarla şeffaf hale getirdik. Herkesin rahatça gelip gideceği bir mekana dönüştürdük. Şeffaf bir şekilde Belediyeyi dizayn ettik. İzbe görüntüleri ortadan kaldırdık? dedi. Uyar, ?Şimdiki halini görüyorsunuz Belediyemizin. Vatandaşlarımız her gün geliyor, derdini, sorununu çözüyor. Belediye´ye yönelik bir çok şikayeti ortadan kaldırdık? diye konuştu.

SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Daha sonra diğer çalışmalara geçtiklerini belirten Uyar, ?İlçemizde biliyorsunuz bir su problemi vardı. Yüzde 55 oranında kaçak su vardı. Boru patlakları ile uğraşılıyordu. Su sürekli basınçlı halde borularda olduğu için arızalar çıkıyordu. Biz gelince 5 adet sondaj kuyusu açtık. Suyun tonunu 1 lira yaptık. En ucuz su Bahşılı´da. Şimdi İller Bankası ile çalışma yürütüyoruz. İhale yapıldı. Su şebekesi ve yeni sistem borularla tamamen yenilenecek. 60 bin nüfusa hitap eden bir çalışma yapacağız. İlçemizin 50 yıl sonrasına yakın bir zamana kadar bu sorun ortadan kalkacak? dedi.

20 MİLYONLUK YATIRIM

Alt yapı çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Uyar, ?Alt yapı konusunda da İller Bankası ile çalışma yaptı. İlçemizin 10 kilometre bile alt yapısı yok. Sel alt yapısı yoktu mesela. 24 kilometre mazgal ve sel suyu alt yapısı yapıldı. Dahası da olacak? dedi. Uyar, asfalt ve kaldırım çalışmalarını da yürüttüklerini belirterek, ?Aqua Park bölgesinde 1.5 kilometre asfalt çalışması yaptık. Kilit parke ve yol çalışmalarımız devam ediyor. Mezarlık duvarları yapıldı. 240 kişilik bir yurt yaptık. Bu 6-7 milyon liralık bir yatırım. Futbol sahası yoktu, 6 ay içinde süratli bir şekilde yapıldı. 500 kişilik tribünü ve aydınlatması mevcut. Seçildiğimiz günden bu yana yatırımlara bakacak olursak, su, alt yapı ve diğer yatırımlarla 20 milyonluk bir çalışma yapmış olduk? dedi. (SÜRECEK)

YARIN: SIRADA ÇOK ÖNEMLİ ÇILAŞMALAR VAR



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false