Anahtar Kelimeler: Bahşılı ismine dönülecek

?Bahşılı´ ismine dönülecek

?Bahşılı´ ismine dönülecek

?Bahşılı´ ismine dönülecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun Bahşılı Belediyesi´ni ziyaretinde ilçenin ismi gündeme geldi. Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin ilçenin ´Bahşili´ olan resmî isminin ´Bahşılı´ olarak değiştirilmesi için Bakan Soylu´ya talepte bulundu.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bahşılı´daki çocuk trafik parkının açılışı sonrası Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin´i makamında ziyaret etti. Soylu´yu ağırlayan Tekin, Bakan´a ilçe ile ilgili bazı taleplerde bulundu. İlçenin isminin resmî kayıtlarda Bahşili olarak geçtiğini belirten Tekin, ismin halk arasında kullanıldığı şekilde Bahşılı olarak değiştirilmesini, ayrıca ilçe kaymakamlığının 4. dereceden 3.dereceye yükseltilmesini talep etti.

KAYMAKAMLIK KONUSU

İlçe isminin değiştirilmesinin kanunla gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Tekin, bu konuda Bakan Soylu´dan söz aldıklarını ifade etti. Başkan Tekin ilçe kaymakamlığının 3. dereceye yükselmesi halinde de daha kıdemli kaymakamların ilçe de görev yapacağını ifade etti. Bakan Soylu, Tekin´in taleplerinin hayata geçmesi için gerekli çalışmaları yapacağı sözünü verdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli