Anahtar Kelimeler: Barzani kendini yakıyor

?Barzani kendini yakıyor?

?Barzani kendini yakıyor?

?Barzani kendini yakıyor?

Yılmazer´den dikkat çekici açıklama!

 

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimi ile adeta kendini ateşe attığını belirten Avukat Mehmet Yılmazer, IKBY´deki illegal referandumla K. Irak´taki durumun Türkiye´nin baş edebileceği bir durum olduğunu, Barzani ve bunun gibi düşünenlerin bu durumdan büyük zarar göreceği vurgusu yaptı.

 

TÜRKMENLER ZÜLÜM GÖRÜYOR

Devlet yönetmek bir aşiretin reisi olarak işi çözmekle olmadığını belirten Avukat Mehmet Yılmazer, ?Referandumda Yüzde 72 katılım, yüzde 92 evet demiş. Bölgemizde yakılan her ateş gibi inşallah bu da bizi teğet geçer ama birilerinin canını fena halde yakar. Türkmenlere orada zulüm ediyorlar. Onların haklarını, hukukunu asla göz önünde bulundurmuyorlar. Türkiye bugün Kuzey Irak´taki gelişmelere sert tepki veriyorsa, Arapların, Kürtlerin, Türklerin ve diğer kesimlerin iyiliğini istiyor olmamızdır.?

 

YOK HÜKMÜNDEDİR

Yılmazer, "Birileri maalesef şahsi ihtiraslarını orada yaşayan yüz binlerce, milyonlarca mazlum insanın geleceğini karartma pahasına bir maceraya kalkışmış durumda. Bu referandum neresinden bakarsanız bakın, bölgeye huzur getirmez, kardeşlik getirmez, barış getirmez. O bakımdan da Türkiye bu referandumu yok hükmünde saymaktadır" diye konuştu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli