?Başarı çıtasını yükseltmeliyiz?

?Başarı çıtasını yükseltmeliyiz?

?Başarı çıtasını yükseltmeliyiz?

Değerlendirme yapıldı

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı ?Ortaokul ve Lise Eğitim-Öğretim faaliyetleri değerlendirme toplantısı yapıldı. Sorunların tartışıldığı ve durum değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda konuşan Vali Dr.M. İlker Haktankaçmaz, ?Kırıkkale genel itibariyle eğitimde iyi durumda. Tabi ki bu bize yetmez. Başarıyı çok daha yukarılara taşımak lazım. Mevcut durumdan memnun olmak demek, geriye gidişin başlangıcı demektir? diye konuştu.

İL MÜDÜRÜ ÇETİN SUNUM YAPTI

Valilik Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Okul müdürleri, okul aile birliği görevlileri ile merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantı öncesi İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin tarafından bir sunum yapıldı. Yapılan sunumun ardından konuşan Vali Haktankaçmaz: ? İki hafta önce de İlkokullarımız ile ilgili böyle bir toplantı yapmıştık. Bugünkü toplantımızda da Ortaokul ve Liselerdeki durumu değerlendireceğiz? ifadesini kullandı.

OKULLARDA SIKIŞIKLIK

İlkokul ve Ortaokuldaki sorunların bir kısmının ortak olduğunu ve bu sorunları ikili eğitim ve sınıf mevcutlarının fazla olması olarak açıklayan Vali Haktankaçmaz konuşmasına şöyle devam etti: ?Bu sorunları yeni okul yaparak ya da yeni sınıflar açarak çözemeyiz. Öncelikle (A) okulu iyi eğitim veriyor, (B) okulu iyi eğitim vermiyor kanaatini kırmak lazım. Dış mahallelerdeki okullarımızda olması gerekenden daha az sayıda öğrenci varken, merkezdeki bazı okullarda ise kapasitenin neredeyse iki katı fazla öğrenci var. Öğrenci sayısının azlığı da, sıklığı da sıkıntı.? şeklinde konuştu.

 BU BAŞARI YETMEZ

İlimizdeki genel eğitim durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vali Haktankaçmaz şunları söyledi: ? Genel itibariyle özellikle ortaokul ve liselerdeki eğitim açısından değerlendirildiği zaman Türkiye ortalamasının üzerinde bir sonuç çıkıyor. Tabi ki bu bize yetmez. Başarıyı çok daha yukarılara taşımak lazım. Mevcut durumdan memnun olmak demek, geriye gidişin başlangıcı demektir.? Dedi. Vali Haktankaçmaz, konuşmasının ardından toplantıya katılanlara sıra ile söz hakkı vererek sorun ve talepleri dinledi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli