Başbuğ Mezarı başında anıldı

Başbuğ Mezarı başında anıldı

Başbuğ Mezarı başında anıldı

Öztürk, Bahçeli´ye eşlik etti

MHP´nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş´in vefatının 21. yılı nedeniyle Beştepe´deki anıtmezarında tören düzenlendi. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma töreninde MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkeş´in mezarına kırmızı-beyaz karanfiller bıraktı ve su döktü. Bahçeli´ye kabir ziyareti sırasında MHP Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Halil Öztürk´te eşlik etti.

KIRIKKALELİLER AKIN ETTİ

Ankara´daki anma törenine Kırıkkale´liler de akın etti. MHP Kırıkkale il Teşkilatı başta il Başkanı Erdal Baloğlu olmak üzere, ilçe teşkilatları, Turkav Kırıkkale Teşkilatı Başkanı Kadir Galip Öztürk, Kamu Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak,  Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik gibi Kırıkkale´nin bilinmiş simaları katıldı. Türkeş´i anma törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Kurmayları da katıldı.

BAHÇELİ KONUŞMA YAPTI

Törende bir konuşma yapan Bahçeli, ?Türkiye´nin meseleleri karşısında dile getirdiği akılcı, kalıcı, milli ve isabetli çözüm önerileri hâlâ geçerliliğini korumaktadır. O Türk´ün nefes aldığı her yerde milli heyecan, Türk-İslam ülküsünün yılmaz savunucusu olarak fikir ve hareketimize istikamet vermiştir. İlhamını Türk milletinin engin ferasetinden almıştı, ufkunu milli bir ruhla çizmişti. Mazlumlara umut, zalimlere korku, dosta güven, düşmana karşı amansız bir mücadelenin simgesi olan milliyetçi ülkücü harekete liderlik yapmıştı.

BEKANIN YANINDAYIZ

Dün, bugün ve yarın arasında muazzam bir gönül köprüsü kuran, ömrünü Türk milletinin istikbaline adayan siyaset ve devlet adamıydı. Onun ufkunu dün ile sınırlamak büyük bir kayıp, bugün ile sınırlı tutmak haksızlıktır. Kendisi yarınlara uzanan meşale, geleceği aydınlatan umuttur. Türk siyasetine uzlaşma aşılamış, milli birlik ve beraberliğin can suyu olmuş, tehditlere karşı bekanın yanında olmuştur.

ŞEREFLİ MAZİMİZDİR

Bugün taraflı-tarafsız birçok insan tarafından takdir toplayan merhum Türkeş´in fikirleri Türk milletinin birliği, Türkiye´nin dirliği için çok ciddi mesajlar vermektedir. 1944 yılından 1997 yılına kadar uzanan meşakkatli yolculuğun bunun ispat ve ilanı, bizim ise vefa duymaktan imtina etmeyeceğimiz şerefli mazimizdir? ifadelerini kullandı.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli