?Basın özgünlüğü sağlanmalı?

?Basın özgünlüğü sağlanmalı?

?Basın özgünlüğü sağlanmalı?

Vali´den 10 Ocak mesajı

Vali Ali Kolat 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın açıklaması yaparak, tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

ÖZEL BİR MESLEK

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile yazılı bir açıklama yapan Vali Ali Kolat, ?1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli değişiklikler getiren, 212 sayılı Basın İş Kanunu ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve ?Çalışan Gazeteciler Günü? olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Demokrasinin temel unsurlarından birisi de şüphesiz bağımsız ve özgür basındır. Tarafsız, özgür, aydınlatıcı, yol gösterici işleviyle ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın gelişmesinin sağlanmasında önemli bir yeri vardır. Basının sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmesinin şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır?

TARAFSIZ VE DOĞRU BİR GÖREV

?Basının tarafsız, doğru bir görev anlayışıyla toplumu bilgilendirme, toplumu gözetme sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk ve yaklaşım, toplumun hasmımıza olan güvenini devamlı kılacağı ve basınımızın itibarını daha yukarılara taşıyacağı aşikardır. Bu düşüncelerle, Ülkemizin ve İlimizin haberlerini, sorunlarını, kamuoyuna aktaran ve sorunlarının çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, vefat eden gazetecilerimizi rahmetle anar, değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim? dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı