Başkent´te 2. Kırıkkale tanıtım günleri

Başkent´te 2. Kırıkkale tanıtım günleri

Başkent´te 2. Kırıkkale tanıtım günleri

Hazırlık yapılıyor

 

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkaleliler Vakfı ve destekleyici kuruluşların katılımıyla Kırıkkale Kültür ve Turizm Günlerinin 2.si 23-26 Kasımda Ankara´da gerçekleşecek.

 

 

GELENEKSEL HALE GETİRDİK

Ankara´da yaklaşık 182 bine yakın Kırıkkalelinin yaşadığını kaydeden Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, ?Bu yıl ikincisini düzenleyecekleri Kırıkkale Tanıtım günleri artık geleneksel hale getirdik. Kırıkkale ilimizin tanıtılması, ekonomik ve ticari iştirakin artırılması, turizm ve kültürel zenginliklerin ön plana çıkarılması, sanayi ve tarım ürünlerinin tanıtılmasının yapılacak olması yanı sıra Ankara´da ikamet eden Kırıkkalelilerin tanışıp kaynaşmasına vesile olacak? dedi. Araç ayrıca önümüzdeki günlerde 2. tanıtım günleri ile ilgili açıklama yapacağının vurgusunu da yaptı.

 

FAZLASIYLA HAK EDİYOR

Kırıkkale Tanıtım Günlerine Kırıkkale´de faaliyet gösteren iş adamı, dernek, Kırıkkale Üniversitesi, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının katılımını beklediklerini söyleyen Vakıf Başkanı Aytekin Araç, ?51 Kırıkkale sevdalısı bir araya gelerek kurdukları Kırıkkaleliler Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardım Vakfı´nın Eğitimsel Kültürel Sağlık alanında ve Sosyal yardımlaşma yapmak üzere görev üslenmiştir. Bizde bu görevi layığı ile deva ettirme arzusundayız. Tanıtım günleri ile ilgili tecrübelerimizi 2. kez inşallah bu defa güzel Kırıkkale´miz için kullanacağız. Çünkü Kırıkkale, bunu fazlasıyla hak ediyor? dedi.

 

NADİDE ESERLERİMİZ VAR!

Kırıkkaleliler Vakıf Başkanı Aytekin Araç, "Kırıkkale´de tarihi dokunun yer aldığı çok nadide eserlerimiz var, o eserleri burada da sergileyeceğiz. Ankara´ya yakın olması itibariyle Kırıkkale rahatlıkla gezilip görülebiliyor. Hem yemek kültürüyle hem Hacı Taşan ve Neşet Ertaş´ın yetiştiği bir bölge olarak bu kültürün önemli olduğu, ilgi gören bir bölgedir." diye konuştu.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli