Anahtar Kelimeler: Bayrağımız Samsun gitti

Bayrağımız Samsun´a gitti

Bayrağımız Samsun´a gitti

Bayrağımız Samsun´a gitti

Bayraklar sergilendi

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kırıkkale Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu ile 81 il genelinde yapılan Türk Bayrağı motifleri, Samsun´da düzenlenen sergideki yerini aldı.

ŞEHİTLER DUALARA ANILDI

Samsun´da bir anaokulunca gerçekleştirilen "81 ilden 81 bayrak" projesi kapsamında farklı materyal kullanarak gönderilen Türk bayrağı tabloları sergilendi. Canik Gülbahar Hatun Anaokulunca hayata geçirilen proje için tüm illerden anaokulu öğrencilerinin yapacağı Türk bayrağı tablosu istendi. Sosyal medya üzerinden de tanıtımı yapılan projeye tüm illerden katılım gerçekleştirildi. Öğrenciler, bulundukları illere özgü ürünler ya da eserleri kullanarak Türk bayrağı yaptı. Kırıkkale Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulunda 2 bin adet fazla düğmeden yaptığı Türk Bayrağı ile sergideki yerini aldı.

BAYRAKLAR BEĞENİ TOPLADI

Projeye İzmir çekirdek, Giresun fındık, Muğla denizyıldızı kullanarak yaptığı Türk bayraklarıyla katıldı. Edirne´den Selimiye Camisi, Sivas´tan 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları, Eskişehir´den oyuncak askerler, Samsun´dan Atatürk Anıtı, Van´dan ise inci kefali ve Van kedisi motifli Türk bayrakları gönderildi. Şırnak´ın il haritasını kullanarak yer aldığı projede ayrıca ceviz, leblebi, soğan, elma gibi ürünler kullanarak yapılan bayraklar da beğeni topladı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Sergide vatandaşların beğenisine sunuldu Gönderilen bayrak tabloları, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun´daki bir alışveriş merkezinin bahçesinde açılan sergide vatandaşların beğenisine sunuldu. Gülbahar Hatun Anaokulu Müdürü Mihrican Önder, anaokulu çağındaki çocuklara bayrak sevincini ve bilincini aşılamayı amaçladıklarını dile getirdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli