Anahtar Kelimeler: Bayram tedbirleri alındı

Bayram tedbirleri alındı

Bayram tedbirleri alındı

Bayram tedbirleri alındı

Bayram için hazırlık

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada vatandaşların Kurban Bayramı´nı huzur ve güven içinde geçirmeleri için tüm önlemlerin alındığı bildirildi.

TEDBİRLER ŞUNLAR

1.Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunacağı cadde ve sokaklar, şehir içi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçları ile duraklar, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, eğlence ve dinlence yerleri, piknik alanları, terminal ve diğer yerlerde; vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için güvenlik birimleri ve zabıta ekiplerince gerekli önlemler ve tedbirler önceden alınacak.

DENETİMLER YAPILACAK

2.Bayram süresince her türlü emniyet, asayiş, trafik tertip ve tedbirleri İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordineli bir şekilde alınacak, özellikle trafik yoğunluğunun yaşanacağı 02 - 08 Ekim 2014 tarihleri arasında ilave tedbirler alınacak.

3.Vatandaşların ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için umuma açık yerlerde (pastane, lokanta, fırın, vs.) gerekli gıda kontrolleri ve denetimler yapılarak ilave tedbirler alınacak.

SAĞLIK TEDBİRLERİ

4.Sağlık hizmetleri ile ilgili konularda sağlık kurumlarında nöbetçi sağlık personelinin görevi başında bulunması, 112 Acil Servisi ve ambulansların her an müdahaleye hazır olması ve nöbetçi eczanelerin açık tutulması hususları tekrar gözden geçirilecek. Ayrıca halk sağlığı ve güvenliği açısından önem arz eden ilave tedbirler alınacak.

5.Elektrik, su, doğalgaz ve telefon kesintileri ve arızlarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacak ve ilave tedbirler alınacak.

İLÇELERDE TEDBİR

6.İlgili kurumlar yukarıda belirtilen tedbirleri ilimizdeki meslek kuruluşları ve odalarla da irtibat kurarak işbirliği halinde uygulayacaklar ve herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecek. Ayrıca bu konularla ilgili tedbir planlarını Valilik Makamına sunacaklar.

7.Kaymakamlıklar da ilçelerinde benzer tedbirleri alarak uygulamaya konulmasını sağlayacaklar.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false